Felhasználási feltételek

Utoljára módosítva: 2009. szeptember 11.

Kérjük, figyelmesen olvassa el a Felhasználási feltételeket, mert ebben találhatók a Felhasználók és látogatók jogai és kötelességei.

TARTALOMJEGYZÉK
Bevezetés / a Social Project Inc. és a Közösségi Oldalak
Szülői felügyelet
Regisztráció
Változtatások
A szellemi tulajdonjog; engedélyek
Hirdetések
Viselkedési szabályok
Ügyviteli szabályok
Versenyek, nyereményjátékok, aukciók és promóciók
Linkek harmadik személyek weboldalaira
Felhasználói interakciók / viták / harmadik személyeket érintő tranzakciók
Díjak és költségek
Szavatosság-vállalás
Jogi nyilatkozat és a korlátozott felelősség
Kártérítési, kártalanítás
Az Egyesült Államok export előírásai
A megegyezésre vonatkozó törvények, egyéb szabályok
Felhasználói tartalom és a felhasználó tartalom beküldése
Felhasználói Tartalom Beküldése
Felhasználói Tartalommal kapcsolatos előírások; ellenőrzés és jogosulatlan tartalom
A Social Project Inc. számára biztosított jogok
Tulajdonjog és garanciák
Pénzügyi megfontolások
 
BEVEZETÉS / A SOCIAL PROJECT INC. ÉS A KÖZÖSSÉGI OLDALAK

A Social Project, Inc. (továbbiakban: "SP," a szolgáltató) weboldalakat szolgáltatat, többek között a www.socialproject.com és www.flux.com oldalakat (gyűjtőnevén az SP Oldalak).

Az SP közösségi hálózat és a közösségi-média technológiákat és szolgáltatásokat szolgáltat, melyeket gyűjtőnevén FLUX platformnak vagy SP platformnak nevezünk. Az SP platform használatával működtetjük, hosztoljuk és üzemeltetjük más, harmadik személyek tulajdonában lévő weboldalak bizonyos részeit (továbbiakban: Harmadik Fél Oldalai). Az SP Oldal és a Harmadik Fél Oldalai együtt közösségi hálózatot, közösséget alkotnak, amelyre a továbbiakban Közösségi Oldalakként fogunk hivatkozni. Az SP Oldalt és az SP Platformot (nem kizárólagosan beleértve, mert az SP platform a Közösségi Oldalakban integrálva található meg) a továbbiakban SP Szolgáltatásként fogjuk említeni.

A Közösségi Oldalak regisztrált felhasználói egyéni felhasználói profilokat hozhatnak létre, amiket személyre lehet szabni és a többi felhasználó, illetve a Közösségi Oldal látogatói számára megjeleníthetővé lehet tenni. A profiloldalon a felhasználók megjeleníthetik az önállóan összeállított média-tartalmukat, megjegyzéseket fűzhetnek más felhasználók tartalmához és megjegyzéseihez, megoszthatnak információkat és ismerősök hálózatát hozhatják létre - a Közösségi Oldalon vagy akár több Közösségi Oldalon belül.

Ez a dokumentum (Felhasználási feltételek) a hivatalos megállapodás a Felhasználók és az SP Szolgáltató között. Ez egy jogerős megállapodás, melyet nem lehet módosítani, kivéve a 2. pontban leírt módon. Az SP szolgáltatás használatával (vagy megkísérelt használatával) a felhasználó igazolja, hogy megértette, beleegyezett és magára vonatkozóan hatályosnak tekinti a Felhasználási feltételeket (ezt a dokumentumot) és bármely más szabályozást, ami az SP Szolgáltatás által ajánlott regisztrációkra, termékekre és szolgáltatásokra vonatkozik (pl.: jutalmazási rendszer, klubtagság és e-mail üzenetek). A további szabályozásokat azokkal a termékekkel és szolgáltatásokkal együtt tesszük közzé ("Kiegészítő feltételek" néven). Ha ezen dokumentum és a Kiegészítő feltételek között ellentmondás van, minden esetben a Kiegészítő feltételek érvényesek, kivéve ha a Kiegészítő feltételek szerint a Felhasználási feltételek az érvényesek. Azokban az esetekben, amikor nincsenek Kiegészítő feltételek valamely regisztrációhoz, termékhez vagy szolgáltatáshoz, ez a dokumentum az érvényes rájuk.

A Közösségi Oldalra való regisztrációval mind az SP Szolgáltatásra, mind a Közösségi Oldalra regisztrál a Felhasználó, és az e-mail címe és jelszava automatikusan belépésre jogosítja mindkét oldalra. Kérjük olvassa el az Adatkezelési nyilatkozatot is, amiben (többek közt) leírjuk, hogy mely személyes azonosításra alkalmas adatait gyűjtjük, tároljuk, használjuk és tesszük közzé.

A Közösségi Oldalak adatkezelési szabályait a saját Adatkezelési nyilatkozatai határozzák meg.

A Közösségi Oldalak egészének vagy részeinek használatát nemcsak ez a megállapodás, hanem a Közösségi Oldal saját Felhasználási feltételei ("Harmadik fél felhasználási feltételei") is meghatározhatják. Ami az SP Szolgáltatás felhasználását illeti, amennyiben ellentmondás van ezen megállapodás és a Harmadik fél felhasználási feltételei között, ez a megállapodás az érvényes. Az SP Szolgáltatások bizonyos elemeit kiegészítő feltételek szabályozhatják, és abban az esetben, ha a jelen egyezmény és a kiegészítő feltételek között ellentmondás van, a kiegészítő feltételek az érvényesek.

Ez a megállapodás csak az SP Szolgáltatáshoz köthető tartalmakat, funkciókat és tevékenységeket szabályozza. Ha másképp nincs feltüntetve, ez a megállapodás nem rögzíti a felhasználók Harmadik fél tartalmaihoz kötődő jogait és kötelezettségeit (pl.: a Közösségi Oldalak nem SP Platform által szolgáltatott részeihez, vagy olyan linkekhez, melyek a látogató böngészőjét Harmadik fél weboldalára irányítja).

 
SZÜLŐI FELÜGYELET

Az SP oldal és SP Platform nem 14 éven aluli gyermekek számára készült és csak 14 éven felüli felhasználók használhatják (ez a minimális alsó korhatár). Megtekintése szülői felügyelet mellett ajánlott. Ha még nem múltál el 14 éves vagy nem töltötted be az egyes funkciók használatához megállapított legalacsonyabb korhatárt és/vagy nem teljesítesz olyan kritériumokat, amik feljogosítanak az oldal használatára, kérünk, ne használd az SP Szolgáltatást. Ha 14 és 18 év közötti korú vagy, kérjük, hogy szülőddel vagy gondviselőddel olvassátok el ezt a megállapodást mielőtt az SP Szolgáltatást használni kezdenéd. 18 éves kor alatt az SP Szolgáltatás használatával elismered, hogy a szüleid vagy gondviselőid beleegyeztek abba, hogy használd az oldalt és beleegyeztek ebbe a megállapodásba a te képviseletedben, és elismered, hogy az, hogy az SP Szolgáltatást használod, az ő felügyeletükkel történik. Amíg be nem töltöd a 18. évedet, a szülei vagy gondviselőid kérhetik tőlünk, hogy felhasználói fiókodat módosítsuk, megtagadjuk a hozzáférést vagy töröljük, és a kérésükre ezt meg is tehetjük minden kötelezettség nélkül bármikor, bármilyen indokkal, értesítés nélkül. Ennek megfelelően beleegyezel abba is, hogy a szüleid vagy gondviselőid számára bármikor rendelkezésre bocsátod érvényes jelszavadat és a regisztrációkor használt e-mailcímet.

 
 1. REGISZTRÁCIÓ

Minden Felhasználónak egyedi e-mailcím és jelszó kombinációval kell rendelkeznie a felhasználói fiók létrehozásához és az SP Szolgáltatások bizonyos funkcióihoz. Emellett időről időre a Felhasználók rendelkezésére bocsáthatunk további kódokat vagy jelszavakat, melyek ahhoz szükségesek, hogy az SP Szolgáltatások bizonyos funkcióihoz hozzáférjenek. A regisztráció folyamata alatt a Felhasználónak ki kell jelölnie egy e-mail címet és választania kell egy jelszót. (Megjegyzés: a Közösségi Oldalak ezen felül más információkat is kérhetnek a közösségekhez való csatlakozáshoz.)

Ha a Felhasználó úgy dönt, hogy adatot szolgáltat az SP Szolgáltatás felé, akkor beleegyezik abba, hogy csak a valóságnak megfelelő, pontos, aktuális és teljes adatokat közöl. Az e-mail cím és jelszó a Felhasználó személyéhez kötődik, így a Felhasználó semmilyen körülmények között sem engedheti, hogy mások használják az e-mail címét és jelszavát. A Felhasználó a felhasználói fiók létrehozásával elfogadja, hogy felelős minden olyan aktivitásért, ami a felhasználói fiókjával történik, és hogy nem fogja eladni, továbbadni vagy átírni másra a felhasználói fiókját. A Felhasználó felelős azért, hogy a jelszavát titokban tartsa és azért, hogy a számítógépének használatát korlátozza, hogy mások ne férhessenek hozzá az SP Szolgáltatás jelszóval védett részeihez az e-mail címével és/vagy jelszavával. A Felhasználó továbbá beleegyezik, hogy azonnal értesít bennünket, ha tudatára jut vagy úgy hiszi, hogy jogosulatlanul használták vagy használják az e-mail címét és jelszavát vagy ha bármilyen biztonsági okból kifolyólag az e-mail címet vagy jelszót meg kell változtatni vagy fel kell függeszteni.

A regisztrációkor ki kell választani egy felhasználói nevet minden egyes csatlakozott Közösségi Oldalhoz. Ez a felhasználói név meg fog jelenni az avatarkép mellett minden esetben, amikor az megjelenik a Közösségi Oldalon (például a blogoknál, hozzászólásoknál, tartalmaknál, stb.) A felhasználók megváltoztathatják a felhasználói nevüket. Minden Közösségi Oldal vagy egyéni felhasználói nevet rendel hozzá az egyes felhasználókhoz, vagy nem egyénieket és olyanokat, amik több Felhasználó számára is elérhető, így lehetséges, hogy különböző felhasználói névre lesz szükség a különböző Közösségi Oldalakhoz amikhez a felhasználó csatlakozik. A felhasználói néven kívül a Felhasználó kiválaszthat egy egyedi felhasználói nevet is mindegyik Közösségi Oldalon, ahová csatlakozik, hogy azzal úgynevezett "Permalink" URL-t hozzon létre (tartósan fennmaradó Uniform Resource Locator [egységes erőforrás-azonosító] vagy tartománynév), ami a felhasználói profilhoz tartozik. A felhasználói név egyedi lesz a Felhasználó számára az adott Közösségi Oldalon belül, de nem minden Közösségi Oldalon, így különböző felhasználói nevekre lehet szükség a különböző Közösségi Oldalakon, amikhez csatlakozik. A Felhasználói nevek kiválasztása opcionális, tehát nem kötelező. Ha a Felhasználó nem választ felhasználói nevet egy Közösségi Oldalra, a Felhasználói profilja ugyanolyan marad azon a Közösségi Oldalon belül is, csak nem fog hozzá Permalink tartozni. A felhasználói neveket meg lehet változtatni a Több menüpont Fiók menüjében az Fiók szerkesztése pontnál. Fenntartjuk a jogot, hogy a saját belátásunk szerint bármikor, értesítés és kötelezettség nélkül megváltoztassuk, töröljük vagy másképp megváltoztassuk a felhasználói neveket

 
 1. VÁLTOZTATÁSOK

Fenntartjuk a jogot, hogy időről időre bármikor, bármilyen okból kifolyólag a saját belátásunk szerint, értesítés és kötelezettség nélkül megváltoztassuk ennek a megállapodásnak a Feltételeit. Az SP Oldalon ki fogjuk hirdetni a változtatásokat, és e-mail értesítőt is küldhetünk. A kihirdetés vagy az e-mail értesítő után a változtatások azonnal hatályossá válnak és ha az SP Szolgáltatást a hatályba lépés után a Felhasználó használja, azzal elismeri, hogy a megváltozott megállapodást magára érvényesnek veszi.

 
 1. A SZELLEMI TULAJDONJOG; ENGEDÉLYEK

Az SP Szolgáltatás múltbéli, jelenlegi és jövőbeli tartalmait , nem kizárólagosan beleértve minden vonatkozó szoftvert bármely formájában, az oldal felépítését, kivitelezését, szövegeket, képeket, fényképeket, illusztrációkat, összeállításokat, hang- és videóanyagokat, műalkotásokat, grafikus anyagokat, podcastokat, reklámszövegeket, adatbázisokat, tulajdonosi információkat, az SP Szolgáltatás minden szerzői vagy más joggal védhető elemét (beleértve a forrás- és objektum-kódokat) és minden más az SP Szolgáltatáshoz köthető anyagot és magát az SP szolgáltatást, ebbe nem kizárólagosan beleértve az SP Szolgáltatást magát és az SP Szolgáltatáson belül az elemek elrendezését, választékát, sorozatát és az oldal felépítésének főbb jellemzőit, minden védjegyet, levédett szolgáltatást, cégnevet, logókat, tartományneveket, szabadalmakat és minden szellemi terméket (egyenként és összességében "a Tartalmakat") a szerzői jogi és tulajdonosi oltalom (proprietary right) védi, és az SP tulajdonai.

A Tartalmak jogilag védettek, korlátozás nélkül az Egyesült Államok szövetségi és állami törvényei által, és külföldi egyezmények, törvények és szabályozások által is. Hacsak ebben a Megállapodásban másképp nem szerepel vagy az SP által írásban nem biztosítja, a Tartalmakhoz a felhasználóknak semmilyen jogot nem biztosítunk. Az SP Szolgáltatást csak nem kereskedelmi, nem kizárólagos és korlátozott személyes használatra biztosítjuk és az SP előzetes írásbeli beleegyezése nélkül semmilyen más célra nem. A Felhasználó beleegyezik, hogy az SP Szolgáltatás bármely részén található minden szerzői jogi előírásnak, információnak és korlátozásnak eleget tesz. A Felhasználó nem változtathatja meg, törölheti vagy fedheti el a szerzői jog, védjegy, szabadalom vagy más hasonló jelzését az SP Szolgáltatáson, beleértve ebbe a letölthető, továbbított, bemutatott, nyomatatott vagy másképpen reprodukált részeket.

Hacsak ez a Megállapodás másképp nem rendeli, a felhasználó (és általa más harmadik személyek sem) nem jogosult a Tartalmakat: másolni, archiválni, tárolni, reprodukálni, átrendezni, módosítani, letölteni, feltölteni, kicserélni, megosztani, továbbadni, belőle származékos anyagokat készíteni, bemutatni, előadni, közzétenni, újra közzétenni, terjeszteni, sugározni, terjeszteni, eladni, bérelni, bérbe adni, bérelni vagy másképpen felhasználni (beleértve ebbe a hirdetések eltávolítását vagy megváltoztatását). Bármely tartalom tiltott vagy jogszerűtlen felhasználása szigorúan tilos, és polgári vagy büntetőjogi eljárást vonhat maga után (vagy mindkettőt) a vonatkozó helyi, állami és szövetségi törvények alapján.

Ezen megállapodás minden pontjának szigorú betartása mellett, az SP a felhasználóknak nyújt egy korlátozott, személyes, nem kizárólagos, nem kereskedelmi, visszavonható, nem átruházható felhatalmazást, hogy a Tartalmak egyetlen példányát megtekintse (kivéve a forrás- és objektumkódokat), mely általánosságban nyilvánosan elérhető az SP Szolgáltatáson belül, feltéve, hogy (i) a felhasználó megőriz minden védjegyet, szerzői jogi vagy tulajdoni jogi értesítést amit az eredeti Tartalom vagy a Felhasználó által készített bármely másolata tartalmaz; (ii) a felhasználó nem engedi, segíti vagy felbújtja bármely harmadik személyeket (akár haszonszerzési céllal, akár nem azzal), hogy lemásolják vagy átalakítsák az SP Szolgáltatás bármely szoftverének objektum-kódját, HTML- vagy JavaScript vagy más kódját; hogy az eredeti alapján újraalkossák, visszafejtsék, módosítsák vagy megkíséreljék felfedni az SP Szolgáltatás bármely részének forráskódját; vagy az SP Szolgáltatáson keresztül elérhető bármely olyan szoftverét vagy más termékét vagy folyamatát, és (iii) nem próbál meg semmilyen kódot vagy terméket beilleszteni, hogy manipulálja a Tartalmakat bármilyen módon, ami a felhasználói élmény bárhogyan is befolyásolja.

Elvárjuk, hogy a felhasználók tiszteljék a szerzői jogainkat, védjegyeinket és más szellemi tulajdont védő jogunkat. Mi ugyanígy tiszteljük más szellemi tulajdonjogát. Ha úgy véli, hogy az SP Szolgáltatás olyan elemeket vagy tartalmat is tartalmaz, mely megsérti a szerzői jogait, kérjük, kövesse a Szerzői jogi rendelkezések című dokumentumban leírtakat.

 
 1. HIRDETÉSEK

Az SP Szolgáltatás használata eredményeként időről időre olyan harmadik személyek, akik a hirdetőink, támogatóink vagy promóciós partnereink (a "Hirdetők") kapcsolatba léphetnek, kommunikációt kezdhetnek a Felhasználókkal, vagy átirányíthatják őket, együttműködhetnek velük vagy egyes szolgáltatásokat és termékeket ajánlhatnak nekik. Minden hasonló kommunikáció, együttműködés és részvétel csak és kizárólag a Felhasználó és a Hirdetők között zajlik, és mi nem vagyunk felelősek a Felhasználók felé semmilyen módon ezekkel a tevékenységekkel vagy tranzakciókkal kapcsolatban (nem kizárólagosan beleértve ebbe bármilyen képviseletet, garanciát, egyességet, szerződést vagy más feltételt vagy ami a Felhasználó és a Hirdető között fennállhat vagy bármilyen terméket vagy szolgáltatást, amit a Hirdetőtől vásárol vagy amihez a Hirdetőtől hozzájut).

 
 1. VISELKEDÉSI SZABÁLYOK

Az SP Szolgáltatás felhasználására minden vonatkozó helyi, állami és országos törvény és rendelet, valamint bizonyos esetekben a nemzetközi egyezmények is vonatkoznak. A felhasználó e-mail címével és jelszavával elkövetett minden aktivitás, cselekmény és mulasztás, azaz az SP Szolgáltatás felhasználása kivétel nélkül és egyedül a felhasználó felelősségével történik.

A Felhasználó elismeri, hogy ennek a megállapodásnak a megszegése az alább felsorolt cselekmények folytatása, és beleegyezik, hogy ezeket nem fogja folytatni, sem pedig tétlenül elnézni, hogy mások ezeket teszik:

 • semmilyen személy, cég vagy vállalat szellemi tulajdonjogát, üzleti titkát, nyilvánossághoz vagy titokhoz való jogát vagy bármely más jogát megsértése, megszegése vagy hűtlenül kezelése
 • bármilyen bűntény elkövetése, erre való bátorítás vagy felbujtás
 • terrorizmus támogatása
 • bármely egyén, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező társaság megkárosítása vagy kihasználása
 • bármilyen helyi, állami, országos vagy nemzetközi törvény vagy szabályozás megsértése
 • más Felhasználók vagy látogatók Személyes adatainak kicsalása vagy gyűjtése, nem kizárólagosan beleértve ebbe a telefonszámokat, címeket, vezetékneveket vagy e-mail címeket
 • a saját Felhasználói profilban bármilyen olyan adat feltüntetése, ami részben vagy egészében Személyes adat, például telefonszám, cím, vezetéknév, e-mail cím, URL
 • harmadik fél számára az e-mail cím és jelszó kiadása
 • az SP Szolgáltatáshoz tartozó felhasználói fiók átadása harmadik személynek vagy a hozzáférés megengedése a harmadik személynek
 • az SP Szolgáltatásokkal kapcsolatosan fizetést, szívességet vagy bármi olyat elfogadni, ami értéket képvisel kereskedelmi tevékenységért cserében, akár harmadik személyt akár a felhasználót javára történik a kereskedelmi tevékenység
 • megszemélyesíteni bármilyen más személyt vagy jogi személyt vagy hamisan vagy félrevezetően bemutatni bármilyen más személlyel vagy jogi személlyel való kapcsolatát, beleértve ebbe más felhasználókat, minket vagy a jogosítottakat
 • az SP Szolgáltatás elérése bármilyen más módon, mint azt az SP Szolgáltatás felhasználásra szánja. Ez korlátozás nélkül magába foglalja a következőket: (i) más felhasználói fiók adatainak, jelszavának, e-mail címének jogosulatlan felhasználása és/vagy ennek a kísérlete, (ii) bármely automata rendszer használata vagy elindítása, ami korlátozás nélkül magába foglalja bármely ún. "spider", "robot" ("bot"), "scraper" vagy offline olvasó programot, ami az SP Szolgáltatáshoz úgy fér hozzá, hogy több kérést küld a szervereinknek egy adott időintervallum alatt, mint amennyit egy személy képes lenne ugyanennyi idő alatt szokványos online internet böngészővel, vagy (iii) vagy ismerősök szerzése érdekében jogtalan scriptek futtatását vagy használatát. Mindemellett, az SP az általános célú internetes keresőmotorok számára lehetővé teszi, hogy "spider"-eket használjanak az SP Szolgáltatás Tartalmainak lemásolására, de csak olyan céllal, hogy nyilvánosan elérhető, kereshető indexeket hozzanak létre a tartalomról, de nem a tartalom archív vagy cachelt formáját. Az "általános célú internetes keresőmotorok" körébe nem tartoznak bele az olyan szolgáltatások, keresőmotorok vagy weboldalak, amik arra specializálódtak, hogy titkos adatokat, listákat szerezzenek vagy ilyen adatokat vagy listákat szolgáltassanak, így például állásokról, lakhatási adatokról, eladó dolgokról, szolgáltatásokról vagy személyes hírekről. Fenntartjuk a jogot, hogy ezeket a kivételeket visszavonjuk, általánosságban vagy bizonyos esetekben.
 • az SP Szolgáltatás vagy az SP Szolgáltatáshoz tartozó szerverek vagy hálózatok fenntartásának, működtetésének, funkcióinak vagy használatának akadályozása vagy gátolása, az SP Szolgáltatás más hálózaton elérhetővé tétele (a mi hálózatunkon kívül), ahol mások által használható, vagy az SP Szolgáltatáshoz kapcsolódó hálózati szabályok, vezérelvek, folyamatok vagy előírások megszegése
 • az SP Szolgáltatás kereskedelmi vagy üzleti célokra való jogosulatlan használata a kifejezett és előzetes engedélyünk nélkül, nem kizárólagosan beleértve a hirdetést, marketingtevékenységet vagy szolgáltatások és termékek kínálatát, akár anyagi, akár más juttatásért; vagy más weboldalakra átlinkeléssel mesterséges forgalom generálása. Ez magában foglalja azt is, hogy tilos az SP Szolgáltatás bármely részét (beleértve az e-mail címet, jelszót és más felhasználói fiókhoz kapcsolódó információt), az SP Szolgáltatás használatát vagy az SP Szolgáltatáshoz való hozzáférést kereskedelmi céllal kihasználni, bérbe adni, bérbe venni, az jogosításokat továbbadni, átadni, eladni és újra eladni.
 • az SP Szolgáltatáson, azaz nem kizárólag az SP Oldalon és a többi Közösségi Oldalon, tilos lefedni vagy elhomályosítani bármely bannert vagy más hirdetést HTML/CSS kódokkal vagy módon
 • az SP Szolgáltatáson vagy az SP Szolgáltatáson keresztül közvetített bármilyen tartalom eredetét álcázni az SP Szolgáltatás, e-mail üzenet vagy hírcsoport megosztások TCP/IP csomag fejlécének vagy a fejléc információinak egy részének vagy más azonosítóknak bármilyen okból való hamisításával
 • akár személyesen azonosítható vagy nem azonosítható személyt, céget vagy vállalatot érintő vagy általuk megosztott bármilyen tartalom vagy információ nyilvános közlése, átdolgozása, törlése, reprodukálása, közlése, összegyűjtése és összeszerkesztése, ami kapcsolatban áll az SP Szolgáltatással, az adott személy, cég vagy vállalat előzetes, kifejezett engedélye nélkül
 • az SP Szolgáltatás azon biztonsággal kapcsolatos funkcióinak vagy bármely olyan technológiának megkerülése, kiiktatása, megsértése vagy más módon történő gátlása, mely a korlátozza vagy megakadályozza a tartalom felhasználását vagy másolását, vagy ami az SP szolgáltatás korlátozását végzi; vagy bármely Közösségi Oldal bármely oldalának jogosulatlan framing-e vagy linkelése vagy a felhasználók felhasználói fiókjainak, neveinek, e-mail címüknek, jelszavaiknak, Személyes adataiknak vagy az SP Szolgáltatáshoz kapcsolódó számítógépek és weboldalak felhasználása az SP Szolgáltatás engedélye nélkül;
 • az SP használata zaklatás, követés, szexuális kizsákmányolás, erőszakos kizsákmányolás vagy bárki ellen irányuló erőszakos cselekmények érdekében, vagy bárhogyan másképpen bármely személy, cég vagy társaság SP Szolgáltatás használatának és élvezetének befolyásolása, módosítása, zavarása, többek között beleértve ebbe a párbeszédek rendes menetének megzavarását, a képernyő gyorsabban történő görgetését, mint ahogyan az SP Szolgáltatás felhasználói gépelni tudnak vagy bármely olyan cselekedetet, mely negatívan befolyásolja a felhasználók részvételét a valós idejű kommunikációját;
 • az SP Szolgáltatás felhasználása bármilyen módon olyan szervezetek anyagi támogatására (vagy a támogatás vagy az anyagi források eredetének, helyének, természetének és tulajdonjogának eltitkolása vagy álcázása), melyeket az Egyesült Államok kormánya külföldi terrorista szervezetnek nyilvánított a Bevándorlási és Állampolgársági Törvény 219. szakaszának alapján (8. U.S.C. 1189).
 • az SP Szolgáltatás olyan módon történő felhasználása, mely megszegi ezt a megállapodást, vagy ami segíti, bátorítja vagy feljogosítani szándékoz másokat ennek a megállapodásnak a megszegésére;
 • az SP Szolgáltatás olyan módon történő felhasználása, mely hátrányosan befolyásolna minket vagy negatív színben tüntetne fel bennünket, az SP Szolgáltatást, a megítélésünket, nevünket vagy hírnevünket, ami kényszert, fenyegetettséget vagy kényelmetlenséget okoz nekünk vagy bárki másnak, vagy ami más személyt, céget vagy vállalatot elriaszt az SP Szolgáltatás egészének vagy részeinek, szolgáltatásainak használatától vagy az oldalon történő hirdetéstől, linkelésétől vagy hogy az SP Szolgáltatás bármilyen beszállítója legyen;
 • az SP Szolgáltatás olyan módon történő felhasználása, mely megsérti a jogainkat vagy ami megsért bármely hatályos bírósági határozatot vagy kormányzati rendeletet, helyi, állami vagy nemzetközi jogszabályt (beleértve ebbe az Egyesült Államokból származó szoftverek vagy technikai adatok átadását szabályozó törvényt), szabályozást, szabályt vagy egyezményt.

Fenntartjuk a jogot valamennyi SP Szolgáltatás ellenőrzésére, beleértve ebbe hogy ellenőrizzük a Felhasználói Tartalmakat (lásd részletesen lejjebb), és annak ellenőrzését, hogy a felhasználók viselkedésükkel nem szegik meg ezt a megegyezést, de kifejezetten elhárítunk minden az ellenőrzés vagy annak hiánya miatti felelősségre vonási igényt.

 
 1. VERSENYEK, NYEREMÉNYJÁTÉKOK, AUKCIÓK ÉS PROMÓCIÓK

Időről időre az SP és/vagy a működési szolgáltatóink, jogosítottjaink, beszállítóink és hirdetőink promóciókat folytathatnak az SP Szolgáltatáson keresztül, ebbe nem kizárólagosan beleértve aukciókat, versenyeket és nyereményjátékokat (ezentúl összefoglaló néven "Promóciók"). Mindegyik Promócióhoz kötődhet Kiegészítő Szabályzat és/vagy részvételi szabályzat (ezentúl összefoglaló néven "Szabályzat"), amit közzéteszünk vagy más módon a felhasználók részére hozzáférhetővé teszünk és minden Promóció érdekében ennek a megállapodásnak a részének tekintjük. A Szabályzat elolvasása a felhasználók felelőssége, ami alapján eldöntheti, hogy a részvétele, regisztrációja vagy nevezése érvényes lesz-e vagy nem, és hogy eldönthesse, hogy a szponzor(ok) részvételi feltételeinek eleget tesz-e az adott nyereményjáték, verseny vagy promóció esetében.

 
 1. LINKEK HARMADIK SZEMÉLYEK WEBOLDALAIRA

Az SP Szolgáltatáson belül bárhol a felhasználók által hivatkozott vagy közzétett URL vagy hiperlink elérhetősége, használata vagy megjelenése vagy a felhasználók bármely más formátumú linkje vagy a kapcsolat átirányítása az SP Szolgáltatással vagy azon keresztül ("Külső oldalak") nem képez az SP vagy (jog)utódjai, illetékes hivatalnokai, igazgatói, alkalmazottjai, ügynökei, képviselői, haszonélvezői, licensz-partnerei, hirdetői, beszállítói és működési szolgáltatói részéről hozzájárulást, és nem von ezzel magára semmilyen kötelezettséget vagy felelősséget.

Nem ellenőrizzük, nem hagyjuk jóvá vagy vállalunk bármilyen felelősséget semmilyen Külső oldalért, az üzletpolitikájukért (beleértve ebbe az adatkezelési szabályaikat), vagy bármilyen termékükért és szolgáltatásukért ami a Külső Oldallal kapcsolatban van vagy azzal kapcsolatban szerezhető, abban az esetben sem, ha az SP logója vagy szponzorációs azonosítója megtalálható a Külső Oldalon egy co-branding vagy promóciós megegyezés részeként. Külső Oldallal kapcsolatba kerülvén (mint ahogy azt bármely termék vagy szolgáltatás esetében) a felhasználóknak a legjobb ítélőképességük szerinti legmegfelelőbb mértékű elővigyázatosságot kell gyakorolniuk. Ha bármely Külső Oldal Személyes adatokat gyűjt a látogatóitól, mi semmilyen esetben sem vállalunk ezért semmilyen kötelezettséget vagy felelősséget.

 
 1. A FELHASZNÁLÁS VAGY REGISZTRÁCIÓ MEGSZÜNTETÉSE VAGY DEAKTIVÁCIÓJA

Az SP Szolgáltatás regisztrált felhasználói bármikor, bármilyen indokkal deaktiválhatják SP felhasználói fiókjukat, a Fiók menüpont Fiók szerkesztése pontjában a Fiók felfüggesztése gombra kattinva, és az ott található utasításokat követve. Az SP Szolgáltatás üzemeltetői bármikor, bármilyen indokkal megszüntetethetik az SP Szolgáltatás felhasználóinak regisztrációját, előzetes értesítés, felelősség vagy további bárminemű kötelezettség nélkül a felhasználók vagy bárki más felé. Emellett fenntartjuk a jogot, hogy bármilyen technológiai, jogi, működési vagy más módot felhasználjunk ennek a Megállapodásnak a betartatására, kizárólagosság nélkül beleértve ebbe bizonyos IP-címek letiltását, vagy az SP Szolgáltatáshoz való hozzáférés megakadályozását az e-mail cím, felhasználói név vagy jelszó letiltásával.

 
 1. FELHASZNÁLÓI INTERAKCIÓK / VITÁK / HARMADIK SZEMÉLYEKET ÉRINTŐ TRANZAKCIÓK

Egyedül a felhasználó felelős a más felhasználókkal vagy látogatókkal folytatott online vagy offline interakciókért. Nem vagyunk felelősek és nem vállalunk kötelezettséget semelyik felhasználó vagy látogató viselkedéséért. A felhasználók interakciói más felhasználókkal, személyekkel és/vagy szervezetekkel, melyek az SP Szolgáltatáson vagy azon keresztül elérhetők csak és kizárólag a felhasználóra és ezen felhasználókra, személyekre és/vagy szervezetekre tartozik. Bármely harmadik féllel bonyolított online vagy offline tranzakció előtt a felhasználónak minden lehetséges vagy megfelelőnek vélt információt be kell szereznie. Ha másképp nincs kifejezetten jelölve, minden kommunikáció és interakció a tagok és a harmadik személyek között csak és kizárólag a tagok és a harmadik személyek között folyik, és nem vagyunk felelősek és nem vállalunk kötelezettséget semmilyen módon semmilyen veszteség, kár vagy sérülés esetén, nem kizárólagosan beleértve ebbe személyes sérülést vagy halálesetet, ezekkel az aktivitásokkal vagy tranzakciókkal kapcsolatba hozható bármilyen különleges, közvetlen, közvetett, esetleges, példaadó, gazdasági, büntető és következményi károkért, melyeket közvetlenül vagy közvetve más felhasználó vagy harmadik személy okoz.

Fenntartjuk a jogot, de nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy ellenőrizzük és részt vegyünk a felhasználók vagy látogatók közötti vitákban. Ha vitás kérdése akad egy vagy több felhasználóval, felmenti az SP-t (és tisztségviselőit, igazgatóit, ügynökeit, alkalmazottjait, leányvállalatait és társvállalatait) bárminemű közvetlen vagy közvetett követelés, igény és kár alól, mely (tudva vagy tudatlanul) egy ilyen vita alapján merül fel.

 
 1. DÍJAK ÉS KÖLTSÉGEK

Az SP Szolgáltatás használatával a felhasználó elismeri az SP jogát arra, hogy az SP termékek és szolgáltatások használatáért díjat számoljon fel, és hogy a felhasználói fiókot megszüntetheti, ha a felhasználó elmulasztja a termékek vagy szolgáltatások árát megfizetni.

 
 1. SZAVATOSSÁG-VÁLLALÁS

A felhasználó szavatolja az SP felé a következőket: (a) a felhasználó nem kiskorú és jogában áll, hogy ebbe Megegyezésbe beleegyezzen és hogy minden feltételét és szabályát betartsa, vagy ha 14 évesnél idősebb kiskorú, akkor a szülője vagy gondviselője beleegyezett ebbe a Megegyezésbe a fiatalkorú nevében; (b) minden információ, amit a felhasználó az SP felé benyújtott pontos, teljes és időszerű; (c) a felhasználó birtokolja és birtokolni fogja azokat a tulajdoni, engedélyezési és más jogokat, melyek szükségesek ahhoz, hogy ezt a Megegyezést megkösse, engedélyezze, és az ez alapján felmerülő kötelességeit teljesítse.

 
 1. Jogi nyilatkozat és a korlátozott felelősség

Az SP szolgáltatás és az azon, vagy az azon keresztül elért minden felhasználói tartalom (részletesen lejjebb), a felhasználói beküldésének módjai (részletesen lejjebb), tartalom, szolgáltatás, termék, szoftver (részletesen lejjebb), funkció és művelet (összefoglaló néven "SP tétel") "ahogy van", "ahogy elérhető" és "minden hibájával együtt" alapon érhető el, mindenféle kifejezett vagy ráutaló reprezentáció és jótállás nélkül. Nem kínálunk a felhasználóknak és látogatóknak garanciát (a) az SP tételekről vagy (b) az SP Szolgáltatáson vagy bármely Közösségi Oldalon keresztül benyújtott személyes adattal kapcsolatos biztonsági kérdésekben.

Az SP nem garantálja, hogy az SP tételek megszakítás nélkül elérhetőek vagy hibamentesek lesznek, hogy funkcionálnak vagy teljesítenek bármilyen módon, hogy a hibákat javítani fogják vagy hogy az SP Szolgáltatás vagy a kiszolgáló szerverek vírusok vagy más káros elemek nélkül érhetők el.

Ha a felhasználó vagy látogató elégedetlen az SP tételekkel, ezzel a Megegyezéssel vagy bármely más szabállyal vagy kiegészítő szabállyal, az egyetlen és kizárólagos megoldás erre az SP tételek használatának és elérésének megszüntetése.

Az SP nem garantálja, hogy a felhasználók aktivitása vagy az SP Szolgáltatás használata törvényes bármely bíróság előtt, és ilyen esetben az SP kifejezetten megtagadja ezt a garanciát. A felhasználó vagy látogató tudomásul veszi, hogy az SP Szolgáltatás bármely elemének használata a saját kockázatára történik, és felelősséget vállal azért, hogy minden aktivitása törvényes az azon bíróság törvényei szerint, ahol az SP Szolgáltatást igénybe vette. Egyedül a felhasználó felelős az SP Szolgáltatás használata esetén esetlegesen bekövetkező károkért, melyet a felhasználó számítógépe szenved, vagy az esetleges adatvesztésért. Továbbá az SP nem vállal sem kifejezett, sem közvetett felelősséget korlátozás nélkül többek között az alábiakért: szerzői jogi jogsértésért, eladhatóságért, egy bizonyos célra való alkalmasságért vagy más jogcímért.

Továbbá az SP, az utódjai és jogutódjai és azok tisztségviselői, igazgatói, alkalmazottai, ügynökei, képviselői, licensz-partnerei, a működési szolgáltatói, hirdetői és beszállítói (összefoglaló néven a "Felmentett felek") nem felelősek semmilyen kárt okozó kódért, késedelemért, pontatlanságért, hibáért vagy mulasztásért, ami a felhasználók SP használatából ered. A Felmentett felek nem felelősek semmilyen problémáért, műszaki meghibásodásért, kárért vagy hibáért, melyet telekommunikációs berendezés vagy az internet, hálózat, vonal, online számítógépes rendszer, szerver vagy szolgáltató, számítógép vagy más berendezés, e-mail, médialejátszó vagy más szoftver vagy hardver okoz, akkor sem, ha ennek oka többek között: bármely vírus, bug, hamisítás, csalás, hiba, mulasztás, félbeszakítás, hiányosság, működési vagy adatátviteli késedelem, számítógépes vonali vagy hálózati hiba, technikai probléma, internetes és/vagy weboldali forgalmi torlódás vagy más ok miatt.

A Felmentett felek nem felelősek olyan teljesítmény-kiesésekért vagy -késésekért, amelyek közvetlenül vagy közvetetten az alábbi okok következményei: természeti történések, olyan erők és okok, melyet a Felmentett felek irányításán ésszerűen kívül esnek, korlátozás nélkül beleértve ebbe: berendezések hibáit, áramkimaradásokat, sztrájkokat, munkaügyi vitákat, lázadásokat, felkeléseket, polgári zavargásokat, munkaerő vagy eszközök hiányát, tüzeket, áradásokat, viharokat, robbanásokat, vis maior eseteket, háborúkat, a kormány cselekedeteit, hazai vagy külföldi bíróságok rendeleteit, harmadik személyek nem teljesítését, a fűtés, világítás és légkondicionálás hiányát vagy ingadozását.

A felhasználó tudomásul veszi és beleegyezik, hogy elfogadja, hogy a SP Szolgáltatás bármely és mindegyik része minőségének, pontosságának, működésének, időszerűségének, megfelelőségének, teljességének, helyességének, hitelességének, biztonságának és érvényességének teljes kockázatát vállalja, beleértve ebbe a Felhasználói tartalmakat (részletek lejjebb) és minden az SP Szolgáltatás használatához kapcsolódó anyagokat.

A felhasználó vagy látogató tudomásul veszi és beleegyezik, hogy a törvények adta kereteken belül a Felmentett felek nem felelősek a felhasználók vagy bármely harmadik személy felé semmilyen kár vagy veszteség miatt, beleértve ebbe bármely közvetett vagy közvetlen, kompenzáló, gazdasági, sajátságos, következményi, esetleges, általános, példaadó, büntető vagy más károkért, korlátozás nélkül beleértve ebbe a bevétel- vagy jövedelemkiesést, üzlet meghiúsulását, adatromlást, személyi sérülést, halált, fájdalmat és szenvedést, érzelmi levertséget vagy bármely más konkrét vagy nem kézzelfogható veszteséget, mely közvetlenül vagy közvetetten kapcsolódik a következőkhöz: (a) az SP tételek, (b) az SP tételek vagy a Közösségi Oldalak működéséhez, használatához vagy a felhasználás meghiúsulása, (c) bármely olyan tevékenység, mely kapcsolatban áll az SP vagy a rendészeti szervek a felhasználók SP tételeinek használatának vizsgálatával; (d) bármely intézkedés, mely a szerzői jog tulajdonosával kapcsolatosan történik, (e) bármely hiba vagy mulasztás az SP tételek vagy a Közösségi Oldalak technikai működésében és (f) az SP Szolgáltatás felhasználói és látogató viselkedése, tevékenysége vagy tétlensége; akkor sem, ha ez előrelátható vagy ha a Felmentett feleket figyelmeztették a lehetséges károkra, legyen az szerződési módosítás, mulasztás vagy felelősségvállalási kötelezettség (korlátozás nélkül beleértve ha teljesen vagy részben mulasztás, vis maior, telekommunikációs zavar, lopás vagy az SP Szolgáltatás tönkretétele az ok).

A Felmentett felek semmilyen esetben sem felelősek a felhasználók vagy bárki más veszteségéért vagy sérülésért, beleértve ebbe a halált és a személyi sérülést is. Bizonyos államok nem engedik bizonyos károkra vonatkozó garanciák korlátozását vagy kihagyását, így a fenti korlátozások vagy kihagyások lehetséges, hogy az adott felhasználóra nem vonatkoznak. Ebben az esetben a Felmentett felek teljes maximális kártérítése a felhasználó kára, vesztesége miatt nem haladhatja meg a száz USA dollárt ($100).

A felhasználó elismeri és elfogadja azt, hogy bármilyen kár, veszteség és sérülés esetén, mely a felmentett felek bármilyen cselekedetéből vagy mulasztásából származtatható, és ez bármilyen formában negatívan érinti, nem jogosítja fel arra, hogy pótlást, jóvátételt vagy javítást igényeljen, megakadályozandó az SP Szolgáltatás vagy bármely egyéb weboldal vagy bármely, a felmentett felek által birtokolt vagy szolgáltatott tartalom kihasználását, és egyúttal elismeri, hogy nem áll jogában megakadályozni, felfüggesztetni vagy visszatartani ezen tartalmak fejlesztését, készítését, terjesztését, reklámozását, kiállítását vagy bármilyen formában történő felhasználását vagy bármely ezekre irányuló cselekedetet.

Az SP Szolgáltatás elérésével vagy használatával a felhasználó tudomásul veszi, hogy lemond bizonyos jogairól, tekintettel olyan követelésekre, melyek ebben az időpontban még ismeretlenek és nem meghatározhatóak, és a jogokról való ezen lemondással összhangban elsimeri, hogy elolvasta és megértette és itt határozottan lemond a Kaliforniai Polgárjogi Törvény 1542 cikkelyében szereplő igényekről. "Az általános felmentés nem terjed ki olyan követelésekre, melyekről a hitelező nem tud vagy nem gyanítja a felmentés végrehajtásának időpontjában, melyről ha tudna, lényegesen befolyásolná a hitelezővel kötött egyezségét."

Minden követelés ellenében, mely a Megállapodásban rögzítettek szerint nyújtott jogorvoslat elégtelenségére irányul, a felhasználó megérti és elfogadja, hogy egyedüli jogorvoslati szerve kizárólag az SP Szolgáltatás szolgáltatója, mely a következő módon érvényesíthető: a felhasználó írásbeli figyelmeztetése nyomán az Szolgáltató a Megállapodásban rögzítettek szerint és kizárólag a Megállapodásban szereplő területeken megkísérli megjavítani, helyrehozni vagy kicserélni a hibás terméket, szolgáltatást vagy egyéb módon megszüntetni a sérelem okozásának tényét. Azonban ha a javítás, korrekció vagy csere az SP Szolgáltatás számára jelentős és aránytalan többletterhekkel járna, a szolgáltató vállalja, hogy a szolgáltatásért fizetett ellenértéket visszatéríti és a szerződéses jogviszonyt kérésre felfüggeszti. Ezenfelül a felhasználó megérti és elfogadja, hogy az SP szolgáltatás kapacitása, általánosságban és felhasználókra lebontva is, véges. Emiatt néhány üzenet továbbítása és egyéb adatátvitel késedelmet szenvedhet el, esetenként meghiúsulhat, néhány szolgáltatás időlegesen elérhetetlenné válhat vagy csökkentett üzemmódban működhet. Ennek következtében a felhasználó megérti és elfogadja, hogy az SP Szolgáltató semminemű felelősséget nem vállal a rendszerbe felvitt adatok tárolásával, átvitelével, feldolgozásával, kiszolgálásával kapcsolatos fennakadások miatt, és bármely, a felhasználó által feltöltött adattal kapcsolatos hiba, fennakadás vagy késés esetén, továbbá az SP szolgáltató ezúton hívja fel a felhasználó figyelmét, hogy vegye figyelembe, hogy ilyen jellegű bizonytalanságok miatt a rendszer technikai megbízhatóságát ne tekintse kizárólagos és hibátlan jellegűnek.

 
 1. Kártérítési, kártalanítás

A felhasználó beleegyezik, hogy kártalanítja, megvédi a Felmentett feleket, valamint helyettük helyt áll bármely ellenük felhozott követelések, intézkedések, veszteségek, kiadások, károk és költségek esetében (beleértve ebbe az elfogadható ügyvédi költségeket), melyek a következők eredménye: (1) az SP tételek használata, (2) bármely törvény, szabály vagy szabályozás vagy ennek a Megállapodásnak a megszegése, (3) a Felhasználói tartalom (részletek lejjebb) vagy más tartalom megosztása, beküldése, bemutatása, továbbítása, cseréje, előadása, közzététele, terjesztése, megosztása, elterjesztése, promóciója és közvetítése, (4) az e-mail cím és jelszó nem megfelelő kezelése vagy ellopása, (5) az e-mail cím és jelszó közlése vagy (6) bármely másik személy megbízása az e-mail cím és jelszó használatával.

Az SP fenntartja a jogot, hogy átvegye, a saját költségére, bármely ilyen követelés vagy per kizárólagos irányítását és saját védelmét és a megegyezés vagy megállapodás minden tárgyalását és a felhasználó beleegyezik, hogy teljes mértékben együttműködik az SP-vel bármely ilyen követelés, per, megegyezés és megállapodás tárgyalásában az SP kérésére. A felhasználó semmilyen esetben sem zárhat le egy követelés vagy pert az SP előzetes beleegyezése nélkül.

 
 1. Az Egyesült Államok export előírásai

Ami az SP Szolgáltatással kapcsolatos szoftverek használatát illeti ("Szoftverek"), a szoftverekre az Egyesült Államok export előírásai vonatkoznak, így nem lehet őket az SP Szolgáltatás oldaláról letölteni vagy más módon exportálni vagy újra-exportálni: (a) olyan államba vagy olyan ország állampolgárához vagy lakosához, mely állam felé az USA embargót tart fent; (b) az USA Pénzügyminisztériumának SDN-listáján szereplő személynek vagy az USA Kereskedelmi Minisztériumának tiltólistáján szereplő személyeknek. A szoftver feltöltésével és használatával a felhasználó kijelenti, hogy nem állampolgára vagy lakója ilyen országnak és nem szerepel egyik listán sem.

 
 1. A megegyezésre vonatkozó joghatóság, egyéb szabályok

Ez a Megállapodás bármely Kiegészítő szabályokkal vagy feltételekkel, az Adatkezelési nyilatkozattal és bármely más szabályozással, eljárási renddel vagy vezérelvvel amire hivatkozunk és amely innen hivatkozással elérhető magában foglalja a teljes megállapodást a felhasználó és az SP között, és hatálytalanít minden és bármely korábbi vagy ennek ellentmondó szabályt ami az SP Szolgáltatásra vonatkozik. Ezt a megállapodást nem lehet szóban megváltoztatni vagy megszüntetni. Ez a megállapodás teljes mértékben érvényes marad mindaddig, míg a felhasználó használja az SP Szolgáltatást és felhasználói fiók, szolgáltatás vagy az oldal egyes összetevőinak megszűnése esetén a felhasználót továbbra is kötik az ezen megállapodásban, az Adatkezelési nyilatkozatban vagy bármely Kiegészítő szabályzatban vállalt kötelezettségei, beleértve ebbe az ezekben található minden szavatosságot, garanciát és a felelősség korlátozását. Az ebben a megállapodásban szereplő bármely jog vagy rendelkezés érvényre juttatásának vagy gyakorlásának elmulasztása nem jelenti a jogról vagy intézkedésről való lemondást. Ha a megállapodás bármely rendelkezése jogszerűtlennek, érvénytelennek vagy végrehajthatatlannak bizonyul, ez nem érinti a többi intézkedést, és a megállapodás kiegészítésre kerül a szükséges mértékben, hogy törvényes, érvényes és végrehajtható legyen. Bármely rendelkezés, aminek fent kell maradnia, hogy betartathassuk az értelmét, fent fog maradni ennek a Megállapodásnak megszűnése után is, de semmilyen a megállapodáson alapuló, az SP Szolgáltatással kapcsolatos pert, a követelés alapjának formájától függetlenül, nem indíthat a felhasználó a per okának felmerülését követő egy (1) évnél később (több eset esetén az első ilyen ok felmerülésétől számolva).

Semmilyen ügynökség, társulás, vegyesvállalat, alkalmazó-alkalmazott vagy franchise kapcsolat létrejötte nem célja ennek a Megállapodásnak. Ha másképp kifejezetten nincs leírva ebben a Megállapodásban, ennek a Megállapodásnak nincs harmadik személyű kedvezményezettje. A Megállapodás alcímei csak a tájékoztatásból vannak feltüntetve és nincs jogi vagy egyéb hatása.

Erre a Megállapodásra és a felhasználók SP Szolgáltatás használatára az Egyesült Államok Kalifornia Államának anyagi jogai az irányadók (az állam jogi rendelkezések ütközésére vonatkozó szabályok kivételével), melyek alkalmazhatók olyan szerződésekre, melyeket Kaliforniában hoztak létre, teljesítettek és hajtottak végre, és bármely jogi vagy equity-n alapuló per céljából a felhasználó kifejezetten beleegyezik, hogy aláveti magát az illetékes Los Angeles Megyei és Kalifornia Állambeli Állami és Szövetségi Bíróságok kizárólagos és kötelező joghatósága alá és hogy nem fog tiltakozni a fenti bíróság vagy joghatóság ellen a személyes joghatóság hiánya, vagy a bíróság joghatóságának hiánya (forum non conveniens) vagy más ok miatt. A felhasználó az alkalmazhatóság mértékéig beleegyezik, hogy elutasítja és kifejezetten kizárja a Uniform Computer Information Transacions Act (Egységes Számítástechnikai Információs Tranzakciók Törvénye) alkalmazását. A szerződésben nevesített felek bármely olyan cselekedete vagy cselekedetének következménye, amely arra irányul, hogy jogi követeléssel forduljanak egymás felé olyan körülmények között történik, hogy a felhasználó elismeri, hogy a szolgáltatás használatával beleegyezik, hogy lemond minden jelenlegi, vagy a jövőben követelt jogáról a bíróság előtt lefolytatott tárgyalással kapcsolatban.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az SP saját belátása szerint fogja megállapítani, hogy a felhasználók betartják-e ezt a megállapodást. Az SP fenntartja magának a jogot, hogy saját belátása szerint megtagadja bármely személy hozzáférését az SP Szolgáltatás vagy a Közösségi Oldalak egészéhez vagy bizonyos részeihez bárminemű értesítés vagy felelősség nélkül. Ennek a Megállapodásnak a bármilyen megszegését továbbítani lehet a rendészeti, igazságszolgáltatási szervek felé.

 
 1. Felhasználói tartalom és a felhasználó tartalom beküldése

Az SP Szolgáltatás bizonyos részei lehetővé teszik a Közösségi Oldalak felhasználói számára, hogy részt vegyenek fórumokban, blogokban és más üzenet és kommunikációs alkalmazásokban és ezek megadhatják a lehetőséget a felhasználók számára, hogy ezen alkalmazásokon keresztül vagy más módon beküldjenek, megosszanak, bemutassanak, továbbítsanak, cseréljenek, előadjanak, terjesszenek, megosszanak, elterjesszenek, promótáljanak és közvetítsenek tartalmakat, médiát és anyagokat, korlátozás nélkül beleértve ebbe: fényképeket, írásokat, szóbeli nyilatkozatokat, zenét, hanganyagokat, videót, videofelvételt, audio-vizuális anyagokat és felvételeket, diákat, portrékat, animációkat vagy mozgófilmeket, karikatúrákat, képmásokat, hangokat, hangfelvételeket, beszédhangokat, beszédhangok reprodukcióját, számítógépes grafikákat és vizuális effekteket, valamint az ehhez tartozó dokumentációt, csomagolást vagy más tartalmakat, légyen az kézzelfogható vagy nem kézzelfogható, és a kézzelfogható médiumtól, formátumtól vagy formától függetlenül mindenféle leszármaztatott alkotást, fordítást, adaptációt vagy az eredeti variációit, eddig nem ismert, vagy csak ezután kifejlesztett vagy felfedezett formában és függetlenül attól, hogy hol gyártották, forgatási helyszínen, stúdióban vagy máshol, fekete-fehérben vagy színesben, egyedül vagy többen, más munkával és valós vagy kitalált karakterekkel együtt a világ bármely részén (gyűjtőnevén "Felhasználói Tartalom"). A Felhasználói Tartalom továbbá magában foglalja a Felhasználói Tartalomhoz köthető címkéket és hozzászólásokat akár a felhasználó, akár az SP Szolgáltatás, akár más felhasználó vagy látogató vagy bárki más társítja is hozzá.

A Felhasználói Tartalmat bizonyos technológián, funkciókon keresztül lehet beküldeni, megosztani, bemutatni, továbbítani és cserélni, és ezeket az SP teszi elérhetővé a felhasználók számára, hogy fel tudjanak tölteni és/vagy meg tudjanak osztani bizonyos tartalmakat az SP Szolgáltatáson keresztül (gyűjtőnevén a "Felhasználói Tartalom Beküldési Funkciója")

 

a. Felhasználói Tartalom Beküldése

Amikor a felhasználó beküldi a Felhasználói Tartalmat, kérhetjük, hogy további információt adjon meg magáról és a beküldött anyagról. Ebbe korlátozás nélkül beletartozhat a leíró cím és más információ a Felhasználói Tartalomról, pl.: a hossza, a helyszíne, stb. A Felhasználói Tartalom beküldésével a felhasználó elfogadja, hogy a "Felhasználói Tartalom" kifejezés korlátozás nélkül tartalmazza az összes információt, amit beküld vagy amit a beküldött anyaggal együtt megkapunk. A beküldött anyagok egy példányát mindig tartsa meg, mert nem vállalunk felelősséget az elveszett, sérült, félreirányított, használhatatlan vagy olvashatatlan Felhasználói Tartalomért. A Felhasználói Tartalom beküldésének bizonyítása nem igazolja, hogy a bármi is megérkezett részünkre.

 

b. Felhasználói Tartalommal kapcsolatos előírások; ellenőrzés és jogosulatlan tartalom

Csak és kizárólag a felhasználó felelős a saját Felhasználói Tartalmáért, korlátozás nélkül beleértve minden kommunikációt és tartalom beküldést amit a felhasználó felhasználói fiókjával, felhasználói nevével, e-mail címével, jelszavával, regisztrációjával vagy esetleges profilinformációjával végeztek. A Felhasználói Tartalom nem tükrözi az SP véleményét, és nem képviseljük vagy garantáljuk a Felhasználói Tartalom hitelességét, pontosságát vagy megbízhatóságát, és nem értünk egyet vagy támogatunk semmilyen Felhasználói Tartalomban kifejezett véleményt. Semmilyen esetben sem vagyunk felelősek vagy felelősségre vonhatók semmilyen Felhasználói Tartalom miatt vagy azzal kapcsolatban. Bármely pénzügyekkel kapcsolatos Felhasználói Tartalom amit az SP Szolgáltatáson keresztül érhető el vagy kerül bemutatásra, az csak saját személyes, nem hivatásos felhasználásra szól. Nem szabad befektetési tanácsként értelmezni. Mindig kérje ki egy hivatásos befektetési tanácsadó véleményét amikor befektetési stratégiáról dönt.

Fenntartjuk a jogot, hogy bármikor, értesítés nélkül, és ezen Megállapodás vagy a törvények alapján fennálló bármely vagy összes jogunk korlátozása nélkül, ellenőrizzük, megszerkesszük vagy szűrjük a Felhasználói Tartalmakat. Ha saját belátásunk és ítélőképességünk szerint úgy határozunk, hogy valamely Felhasználói Tartalom megsérti vagy megsértheti ennek a megállapodásnak bármely pontját, fenntartjuk a jogot, hogy bármikor, ezen Megállapodás vagy a törvények alapján fennálló bármely vagy összes jogunk korlátozása nélkül (a) megtagadjuk a felhasználótól a további Felhasználói Tartalom beküldését, (b) eltávolítsuk és töröljük a Felhasználói Tartalmat; vagy (c) visszavonjuk az SP Szolgáltatás használatára szóló engedélyünket. Ennek ellenére az SP nem vállal felelősséget az SP által véghezvitt módosításokkal vagy a Felhasználói Tartalom eltávolításával vagy a Felhasználói Tartalom módosításának vagy eltávolításának elmulasztásával kapcsolatban.

A felhasználó beleegyezik, hogy nem fog beküldeni vagy meg sem kísérel beküldeni, az SP-nek pedig joga van visszautasítani, eltávolítani vagy más általunk megfelelőnek vélt módon kezelni olyan tartalmakat, melyek "Jogosulatlan Tartalomnak" minősülnek, és amit olyan Felhasználói Tartalomként definiálunk ami megsérti vagy megsértheti ennek a Megállapodásnak a feltételeit és szabályait, korlátozás nélkül beleértve ebbe olyan Felhasználói Tartalmakat:

 • melyek megszegik ennek a Megállapodásnak, a Kiegészítő feltételeknek vagy szabályoknak a feltételeit, vagy bármely helyi, állami, országos vagy nemzetközi törvényt, jogszabályt vagy szabályozást;
 • melyeket a Felhasználói Tartalom tulajdonosának előzetes, kifejezett engedélye nélkül beküldenek, megosztanak, bemutatnak, továbbítanak, cserélnek, előadnak, terjesztenek, megosztanak, elterjesztenek, promótálnak és közvetítenek, vagy amik megsértik más felhasználók a Felhasználói Tartalomhoz kötődő jogát
 • melyek személyes adatot tartalmaznak bármely más személyről annak előzetes, kifejezett engedélye nélkül
 • melyek megsértik, nem megfelelően kezelik mások személyes vagy tulajdonjogait, korlátozás nélkül beleértve ebbe az olyan Felhasználói Tartalmakat, melyek megsértik titokhoz vagy a nyilvánossághoz való jogot, vagy amit szerzői jog, védjegy vagy más tulajdonjog véd, vagy melyek olyan származtatott alkotások, amikhez nem tartozik előzetes feldolgozási engedély a tulajdonostól vagy a jogtulajdonostól
 • melyek kereskedelmi jellegűek, korlátozás nélkül beleértve ebbe: (a) hirdetési, promóciós vagy marketing anyagokat, (b) spam leveleket, láncleveleket, kéretlen üzeneteket, "spam" vagy "adathalász" (phishing) üzeneteket vagy piramisjátékok üzeneteit (c) banner hirdetéseket, felugró ablakok, oldalbetöltés előtti reklámok, videók előtti vagy utáni reklámok (pre-roll és post-roll). Hogy megvédjük a Felhasználóinkat és partnereinket az ilyen hirdetésektől és kérelmezésektől, fenntartjuk a jogot, hogy többek közt az egy felhasználó által más felhasználóknak huszonnégy (24) órás időtartam alatt elküldhető e-mail üzenetek számát egy saját megítélésünk által megfelelőnek vélt mennyiségre korlátozzuk. Ha a felhasználó megsérti ezt a Megállapodást és kéretlen e-mail üzeneteket, azonnali üzeneteket küld vagy más kéretlen kommunikációt folytat az SP Szolgáltatáson keresztül, elismeri, hogy az SP-nek anyagi kárt okozott, de a kár pontos mértékét túlzottan nehéz lenne megállapítani. Ennek értelmében az okozott kár ésszerű felbecsléseként a felhasználó beleegyezik, hogy ennek a megállapodásnak vagy más alkalmazható feltételek megszegéséért az SP-nek ötven US dollárt (50$) fizet minden egyes kéretlen e-mail üzenet vagy más, az SP Szolgáltatáson keresztül bonyolított kommunikáció után.
 • melyek kárt okoznak, zaklatnak másokat vagy melyek megakadályozzák, gátolják, korlátozzák vagy más módon károsítják az SP Szolgáltatás felhasználását és élvezetét.
 • melyek jogosulatlan hozzáférést próbálnak szerezni az SP Szolgáltatáshoz, más felhasználók adataihoz vagy az SP Szolgáltatáshoz kapcsolódó számítógépekhez jelszavak visszafejtésével vagy más módon,
 • melyek módosítják, megrongálják, megszakítják, megváltoztatják vagy gátolják az SP Szolgáltatás használatát, funkcióit, működését vagy fenntartását,
 • melyek törvénytelenek, fenyegetők, megfélemlítők, károsak, sértők, zaklatók, megalázók, gyűlöletkeltők, gyalázkodók, becsmérlők, rágalmazók, becsületsértők, erőszakosak, sérelmet okozó, obszcén, vulgáris, szexuális tartalommal bír, pornográf; profán, illetlen vagy gyűlöletkeltő vallás, nem, szexuális irányultság, faj, nép, nemzetiség, kor vagy fogyatékosság alapján
 • melyek tisztességtelenek, hamisak vagy hamis vagy félrevezető utalásokat tartalmaznak a tények eredetéről, megtévesztőek, félrevezetőek, csalók vagy félreinformálnak vagy hamis ajánlatokat tesznek
 • melyek bűncselekményt valósítanak meg, felbujtanak rá vagy bátorítanak elkövetésére vagy melyeket illegális célok megvalósításának érdekében tesznek közzé vagy amely illegális cselekedetre bújt fel
 • melyek bármely egyént, jogi személyt vagy vállalatot megkárosítanak vagy kihasználnak
 • melyek szerencsejátékra csábítanak vagy amik bármilyen szerencsejátékban részt vesznek
 • melyek tartalmazzák vagy megtestesítik a következőket: szoftverek, vírusok, férgek, úgynevezett "timebomb"-ok, "cancelbot"-ok, "bug"-ok, "spyware"-ek, trójai programok, olyan technológia, mely lehetővé teszi a rendszer automatikus használatát, mint például a szkriptek, vagy bármely más káros, rosszindulatú vagy lehetségesen káros összetevő, mely félbeszakít, korlátoz, gátol vagy tönkretesz bármely szoftvert, hardvert vagy telekommunikációs berendezést, vagy melyeket arra terveztek, hogy a tulajdonos előzetes, írásbeli engedélye nélkül bizonyos folyamatokat hajtson végre szoftvereken, hardvereken vagy berendezéseken.

Semmilyen Felhasználói Tartalmat nem felügyelünk, de használhatunk automatizált vagy kézi módszereket a Felhasználói Tartalmak áttekintésére, hogy megakadályozzuk a Jogszerűtlen Tartalmak megjelenését és közzétételét az SP Szolgáltatáson. Fenntartjuk a jogot, hogy elbíráljuk bármely beküldött Felhasználói Tartalmat és hogy értesítés nélkül töröljük, eltávolítsuk, átformázzuk, megváltoztassuk, áthelyezzük, átszerkesszük vagy visszautasítsuk azokat a tartalmakat, melyeket saját belátásunk szerint gyalázkodónak, gyűlöletkeltőnek, rágalmazónak, obszcénnak, pornográfnak ítélünk, vagy mely megsért szerzői jogot, védjegyet vagy más szellemi tulajdonhoz kötődő jogot, ami megszegi ezt a Megállapodást vagy amely elfogadhatatlan számunkra bármely indokból is, feltéve, hogy semmilyen kötelezettségünk vagy felelősségünk nincs ennek elmulasztása esetén sem. Ha olyan bejelentést kapunk, mely jogsértésről számol be és ami teljesít bizonyos jogi követelményeket, mint például az Egyesült Államok Szerzői Jogi Törvényének eltávolítási előírásait (lásd: 4. pont), eltávolíthatjuk a bejelentéshez kapcsolódó Felhasználói Tartalmat. Fenntartjuk a jogot, hogy információval szolgáljunk a rendészeti szervek és a kormányügynökségek felé, és hogy a bírósági és szabályozási kötelezettség alapján megvédjük az SP, a Felhasználók és látogató és a közösség biztonságát, tulajdonait, érdekeit és jogait, vagy hogy eleget tegyünk jogi, szabályozói, könyvvizsgálói és megfelelőségi kötelezettségeinknek. Az SP Szolgáltatáson a felhasználók számára biztosított tárhely mérete korlátozott. Bizonyos Felhasználói Tartalmak nem kerülhetnek feldolgozásra a tárhely korlátozás vagy a szöveges üzenetek hosszának korlátozása miatt. A Felhasználó tudomásul veszi, elismeri és beleegyezik annak elfogadásába, hogy semmilyen felelősséget nem vállalunk a Felhasználói Tartalmak törléséért, vagy tárolási, fogadási vagy közvetítési hibájáért, és semmilyen a Felhasználói Tartalmakat érintő más esetben sem.

 

c. A Social Project Inc. számára biztosított jogok

A Felhasználó biztosítja az SP elidegeníthetetlen, korlátlan, feltétel nélküli, az egész világra kiterjedő, megmásíthatatlan, folytonos és jogdíjmentes jogát, engedélyét és felhatalmazását, bármely formában vagy formátumban, akár olyan médián keresztül is, amit még ezek után fognak kifejleszteni vagy felfedezni, részében vagy egészében, hogy saját belátása szerint "hosztolja", "cache"-elje, tárolja, fenntartsa, használja, reprodukálja, terjessze, bemutassa, kiállítsa, előadja, közzétegye, sugározza, közvetítse, megváltoztassa, átformálja vagy lefordítsa az SP Szolgáltatásra feltöltött Felhasználói Tartalom részét vagy egészét, akár az SP Szolgáltatáson akár más jelenleg is létező vagy a jövőben kifejlesztett vagy feltalált csatornákon, szolgáltatásokon vagy terjesztési felületeken (továbbiakban a "Csatornák"), bármilyen céllal (korlátozás nélkül beleértve ebbe bármely promóciós célt), értesítés, elszámolás, forrás megjelölése vagy más kötelezettség nélkül és a jogot, hogy jogosítást bocsásson ki és hogy másokat feljogosítson az SP által itt gyakorolt jogok gyakorlására. Ezek a jogok korlátozás nélkül magukban foglalják a jogot a Felhasználói Tartalom részének vagy egészének más vizuális elemekkel való együttes terjesztésére és szinkronizálására, "webcast"-re, "podcast"-re, újrapublikálásra, újra közzétételre, új platformra helyezésre, szindikációra, hálózati útvonalválasztásra, a Felhasználói Tartalom részére vagy egészére való linkelésre, vagy az onnan történő linkelésre, titkosítására, kódolására és dekódolására, tömörítésére és kitömörítésére, a szerkesztésére, az újrakeverésére, más elemekkel való összekötésére és egyesítésére, eltorzítására, feliratozására, speciális effektek és optikai csalások készítésére és használatára a Felhasználói Tartalom részére, egészére és más anyagokkal való együttes használatára, valamint hogy a Felhasználói Tartalomból részleteket használjon fel hogy hosztolja, tárolja, indexelje, kategorizálja és bemutassa a Felhasználói Tartalmat a Csatornákon keresztül.

A Felhasználói Tartalom beküldésével a fent említett jogok, engedélyek és kiváltságokon túl a felhasználó biztosítja az SP elidegeníthetetlen, korlátlan, feltétel nélküli, az egész világra kiterjedő, megmásíthatatlan, folytonos és jogdíjmentes jogát, engedélyét és felhatalmazását, hogy használja és hivatkozzon a felhasználó nevére, logójára, márkájára, képére, jellemzőire vagy más megkülönböztető jegyére prezentációkban, marketing anyagokban, fogyasztói listákban és pénzügyi jelentésekben és hogy az SP-vel kapcsolatos Csatornák, bármely termékek, javak, funkciók, képességek és szolgáltatások értékesítésének, hirdetésének és promóciójának minden lehetőségét megragadja, kihasználja az itt leírt jogoknak megfelelően.

Az ebben a Megegyezésben leírt és az SP számára biztosított jogok, engedélyek és felhatalmazások a Felhasználói Tartalom benyújtásának pillanatától további értesítés hiányában folyamatosan és vég nélkül életben vannak, azaz attól a pillanattól, amint a Felhasználó az SP tartalombeküldő rendszerén keresztül beküldi tartalmát, függetlenül attól, hogy a Felhasználó regisztrált felhasználó marad-e.

A fentebb leírtakon túl a felhasználó elismeri és beleegyezik abba, hogy az SP-től nem elvárható és nem kötelessége bármely beküldött Felhasználói Tartalom hosztolása, indexelése, bemutatása, elfogadása vagy használata (vagy a számára elérhető jogok bármelyikének vagy mindegyikének gyakorlása) és hogy az SP saját belátása szerint a Felhasználói Tartalmat eltávolíthatja vagy visszautasíthatja a hosztolását, indexelését, bemutatását, elfogadását, használatát, vagy hogy bármit is tegyen bármely Felhasználói Tartalommal.

A Felhasználói Tartalom beküldése vagy annak megkísérlése után a Felhasználónak nincsen joga megtiltani, korlátozni, visszavonni vagy megszüntetni az SP felé biztosított jogok semelyikét. A Felhasználó a beküldés után nem jogosult és nem fog semmilyen kompenzációt vagy ellenszolgáltatást kapni a Felhasználói Tartalom bármilyen jellegű felhasználásáért. A Felhasználó azt is tudomásul veszi, hogy a Felhasználói Tartalom egészéből vagy részéből készült vagy ahhoz kapcsolódó kereskedelmi, hirdetési, promóciós, értékesítési vagy más tartalom elfogadását nem szükséges előzetes elfogadásra a Felhasználó felé benyújtani.

A Felhasználó felmenti az SP-t mindennemű jogigény, teher, visszatartási jog, követelés vagy per alól, amit a Felhasználói Tartalommal kapcsolatban indíthat, korlátozás nélkül beleértve ebbe bármely és minden kötelezettséget a Felhasználói Tartalom használatával vagy nem használatával, rágalmazási és becsületsértési követelését, magánélet megsértését, a nyilvánosság jogát, érzelmi levertséget vagy pénzügyi veszteséget.

Az SP-nek most és a jövőben is jogában áll, hogy felhatalmazzon, átruházzon, jogosítson, delegáljon vagy kiszervezze egy vagy több harmadik fél felé bármely vagy mindegyik jogát a felhasználó felé történő elszámolás, jelentés, értesítés vagy más kötelezettség nélkül. Emellett a felhasználó örökre lemond és feladja minden a személyéhez fűződő és a Felhasználói Tartalomhoz köthető szerzői jogát. Amennyiben ezt az SP megteszi, mindegyik harmadik fél jogosult lesz hogy az ezen megállapodás szerinti felhatalmazásokat, ráruházásokat és jogosításokat felhasználják.

 

d. Tulajdonjog és garanciák

Az SP fenntartja a jogát, a jogcímét és érdekeltségét a Felhasználói Tartalom Beküldési Funkciókban, korlátozás nélkül beleértve ebbe minden kapcsolódó szellemi- és tulajdonjogot, mely a világ bármely részén él, és a Felhasználó nem szerezhet tulajdonjogot vagy más jogot, jogcímet a Felhasználói Tartalom Beküldési Funkciókhoz.

Azon jogosítások, engedélyezések, beleegyezések vagy jogok kivételével, melyeket ez a megállapodás biztosít, az SP a beküldött Felhasználó Tartalom felé semmilyen más jogcímet vagy tulajdonjogot nem szerez, és ebben a megállapodásban semmi nem közvetíti felénk a felhasználó tulajdonjogát a Felhasználói Tartalom felett. Az SP csak mint hoszt, hirdetőtábla vagy csatorna működik a Felhasználói Tartalom felé, pontosan azokkal a jogokkal, amik itt le vannak fektetve.

A Felhasználónak birtokolnia kell a beküldött Felhasználói Tartalom jogait, valamint azt a jogot is, hogy azokat azon jogosításokat, engedélyezéseket, beleegyezéseket és jogokat biztosítani tudja, amik ebben a Megállapodásban szerepelnek. Ha a felhasználó nem kizárólagosan birtokolja ezeket a jogokat, birtokolnia kell az összes szükséges jogosítást, engedélyezést, beleegyezéseket vagy jogokat a tulajdonostól annak érdekében, hogy ebbe a Megállapodásba beléphessen és annak előírásai szerint kell eljárnia. A felhasználó képviseli, biztosítja és kötelezettséget vállal az SP felé arra, hogy: (a) minden benyújtott adat helyes, teljes és időszerű; (b) hogy a Felhasználói Tartalom beküldése, közzététele vagy eladása (1) nem szegi meg ezt a megállapodást, (2) nem szegi meg az ebben a megállapodásban vállalt kötelezettségeit (3) nem szeg meg semmilyen törvényt vagy jogszabályt (4) nem sérti meg egyik fél semmilyen szellemi tulajdonjogát, titok- vagy nyilvánosságrahozatali vagy más jogát; (c) hogy a Felhasználói Tartalom nem tesz kárt semelyik felhasználó vagy látogató egészségében és (d) és hogy az SP nem kötelezhető arra, hogy bármilyen pénzösszeget kifizessen bármely személynek vagy jogi személynek a Felhasználói Tartalom kihasználásából következően.

Az SP kérésére a Felhasználó bármely ésszerűen igényelt dokumentációját, igazolását és felmentését rendelkezésre bocsátja, hogy igazolja és felmentse magát ennek a megállapodásnak a bármely vagy az összes feltétele alól, korlátozás nélkül beleértve ebbe bármely korábban említett képviseletet, garanciát és megegyezést. A Felhasználó biztosítja, hogy a beküldött Felhasználói Tartalom nem áll semmilyen céh vagy szakszervezet kollektív értékesítési szerződésének hatálya alatt, és elismeri, hogy az SP nem aláíró fél semmilyen hasonló megállapodásban.

Más rendelkezés hiányában a felhasználó tudomásul veszi, hogy az SP nem köteles semmilyen céhes kifizetést vagy részesedést fizetni a Felhasználói Tartalom beküldése és az azt követő kihasználásával kapcsolatban.

Bármely Felhasználói Tartalom, mely eredeti videókat tartalmaz, szükségessé teszi, hogy eleget tegyen bármely szükséges azonosítási felszólításnak és a nyilvántartási kötelezettségnek, valamint biztosítani és fenntartani a szükséges személyes adatok és személyazonosításra alkalmas dokumentációt minden olyan személyről, aki az eredeti videó(k)ban szerepel. A személyazonosítást a törvényben előírt módon vagy a saját vállalati szabályzatunk alapján kell megtenni, így például a következő módokon: (a) a személy teljes nevének, jelenlegi lakcímének és születési dátumának, (b) egy az állam által kibocsátott érvényes igazolvány olvasható fénymásolatának (pl.: útlevél, jogosítvány vagy fényképes igazolvány) bemutatásával. Minden egyes olyan beküldött Felhasználói Tartalommal, mely eredeti videót tartalmaz, kérhetjük a személyazonosítást, a felhasználó jogosítványának, útlevelének vagy más az állam által kibocsátott fényképes igazolványának olvasható fénymásolatával együtt a személyazonosságok megállapítása és nyilvántartása érdekében.

Ezen felül a felhasználó kifejezetten elismeri és beleegyezik abba, hogy aláveti magát a személyazonosítási és nyilvántartási előírásainknak és hogy ha szükséges, késlekedés nélkül eleget tesz a kéréseinknek, melyeket az adatszolgáltatásra kötelezhető beküldött Felhasználói Tartalommal kapcsolatban teszünk.

A felhasználó elismeri, hogy más személyek is beküldhettek számunkra és közzétehették olyan Felhasználói Tartalmat, mely a felhasználó Felhasználói Tartalmának részeit tartalmazza, mely részben vagy egészében abból származik, vagy annak a feldolgozása vagy tartalmazza a Felhasználói Tartalom koncepcióját, és a Felhasználó tudomásul veszi, hogy nem jogosult semmilyen kompenzációra a Felhasználói Tartalmának felhasználása, beküldése vagy közzététele miatt, és hogy ezek nem jelentik az újdonság, elsőség vagy eredetiség beismerését.

 

e. Pénzügyi megfontolások

Az SP és a Felhasználó közötti jogviszonyban az SP fenntartja a kizárólagos jogot, hogy hirdetési felületeket adjon el és hogy más módokon használja, hasznot húzzon és/vagy hogy jövedelemre tegyen szert az SP Szolgáltatás üzemeltetésével és az SP Szolgáltatás, a Felhasználói Tartalom Beküldési Funkció vagy más Csatornák üzleti felhasználásával, az ezekhez szükséges bármely ügyintézéshez, a felhasználó felé történő elszámolás és kötelezettség nélkül, mindamellett pedig SP jogosult a Felhasználói Tartalmat bemutatni vagy más módon felhasználni az SP Szolgáltatáson, a Felhasználói Tartalom Beküldési Funkció felületén vagy más Csatornákon, illetőleg ezeken keresztül.

A Felhasználási feltételeket utoljára 2009. szeptember 11-én módosították és azonnal hatályba lépett.

Copyright © 2011 MTV Networks, a Viacom International cégcsoport tagja

Minden jog fenntartva.