Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat

Utoljára módosítva: 2012. szeptember 17.

Tartalomjegyzék
A SOCIAL PROJECT, INC. BEMUTATÁSA ÉS A KÖZÖSSÉGI OLDALAK
FELHASZNÁLÓI PROFILOK ÉS NYILVÁNOS MEGOSZTÁSOK (postings)
SZEMÉLYES ADATOK FELHASZNÁLÁSA ÉS KEZELÉSE
SZÜLŐKNEK A GYERMEKEK SZEMÉLYES ADATAIRÓL
A NEM SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE
SÜTIK (COOKIES)
A WEB FIGYELŐK (WEB BEACONS) ÉS HASONLÓ TECHNOLÓGIÁK
HARMADIK SZEMÉLYEK: HIREDETŐK, TARTALOMSZOLGÁLTATÓK ÉS SZOLGÁLTATÓK
ADATTOVÁBBÍTÁS HARMADIK SZEMÉLYEK FELÉ
LINKEK
BIZTONSÁG
A SZEMÉLYES ADATOK FELÜLVIZSGÁLATA VAGY FRISSÍTÉSE
ADATHALÁSZAT (PHISHING)
AZ ADATVÉDELMI NYILATKOZAT VÁLTOZÁSAI
KÉRDÉSEK
A TOVÁBBÍTÁS ENGEDÉLYEZÉSE
 
A SOCIAL PROJECT, INC. BEMUTATÁSA ÉS A KÖZÖSSÉGI OLDALAK

A Social Project, Inc. (továbbiakban: "SP," a szolgáltató) weboldalakat szolgáltatat, többek között a www.socialproject.com és www.flux.com oldalakat (gyűjtőnevén az SP Oldalak). A közösségi hálózat és a közösségi-média technológiák és szolgáltatások használata (gyűjtőnevén a FLUX platform vagy SP platform) mellett működtetünk, hosztolunk és üzemeltetünk más weboldalak bizonyos részeit. Ezeket a honlapokat harmadik fél üzemelteti (továbbiakban: Harmadik Fél Oldalai). Az SP Oldal és a Harmadik Fél Oldalai együtt közösségi hálózatot, közösséget alkotnak, amelyre a továbbiakban Közösségi Oldalakként fogunk hivatkozni ebben az Adatvédelmi nyilatkozatban. A Közösségi Oldalak az SP Platform segítségével lehetővé teszik, hogy a regisztrált felhasználók egyéni felhasználói profilokat hozzanak létre, amiket személyre lehet szabni és a többi felhasználó, illetve a Közösségi Oldal látogatói számára megjeleníthetővé tenni. A profiloldalon a felhasználók megjeleníthetik az önállóan összeállított média-tartalmukat, megjegyzéseket fűzhetnek más felhasználók tartalmához és megjegyzéseihez, megoszthatnak információkat és ismerősök hálózatát hozhatják létre - a Közösségi Oldalon vagy akár több Közösségi Oldalon belül.

A Közösségi Oldal működéséhez az alábbiak szükségesek:

- adatok kezelése (beleértve azon személyes adatokat, melyeket a Személyes adatok felhasználása és kezelése című alpontban részletesen leírunk) az SP oldalon és az SP platform által működtetett más Közösségi Oldalakon.

- Az általunk üzemeltetett Közösségi Oldalra való regisztrációval egy időben mind a Közösségi Oldalra, mind az SP-re regisztrál a felhasználó, így az e-mail-címe és jelszava automatikusan mindkettőhöz hozzáférést biztosít. Figyelem: az oldal adatkezelési szabályait ez az adatvédelmi Szabályzat rögzíti, míg a többi Közösségi Oldalét a saját adatvédelmi Szabályzatuk. Az SP és a Közösségi Oldal(ak), ahová a felhasználó regisztrál vagy csatlakozik, megkapják a regisztrációs adatokat, valamint az esetleges Felhasználói profil frissítések és kiegészítések adatai is eljutnak az első oldalra, ahol a felhasználó regisztrált. Más, a Közösségi Oldal(ak) használatával kapcsolatos információk (mint például tartalmak közlése vagy csatlakozás más közösségekhez) szintén eljuthatnak arra az oldalra, ahová eredetileg regisztrált a felhasználó.

- A regisztráció után az SP, illetve mindegyik Közösségi Oldal, amihez a felhasználó csatlakozik lehetővé teszi, hogy a Közösségi Oldalak csak regisztrált Felhasználók által hozzáférhető tartalmaihoz hozzáférjen. A regisztrációval a Felhasználó csatlakozik az SP-hez és az első Közösségi Oldalhoz, ahol a regisztráció megtörtént, ezután az SP segítségével más közösségekhez könnyen lehet csatlakozni. Amikor a Felhasználó be van jelentkezve, az SP felismeri Felhasználóként bármely másik Közösségi Oldalon amit meglátogat, és mint már regisztrált Felhasználó, automatikusan csatlakozhat ahhoz a másik Közösségi Oldalhoz a "Csatlakozom" gomb megnyomásával. (Néhány közösség azonban bizonyos szempontok alapján korlátozhatja a tagságot, például kor, lakhely, stb.)

- Ha az egyik Közösségi Oldalon be van jelentkezve a Felhasználó, és egy másik Közösségi Oldalra navigál át, az SP azonosítani fogja, így nem kell újra bejelentkeznie. Azonban ajánljuk, hogy a Felhasználó jelentkezzen ki a Közösségi Oldalról, ha elhagyja a számítógépet és ezalatt más személy használhatja vagy hozzáférhet a számítógéphez.

- Ha a Felhasználó már SP Felhasználó (akár az SP Oldalon vagy más Közösségi Oldalon keresztül regisztrálva), és csatlakozik egy másik Közösségi Oldalhoz, az a Közösségi Oldal hozzá fog férni a korábban megadott regisztrációs adataihoz, de újabb adatokat is kérhet a Felhasználótól.

Ez az adatvédelmi szabályzat csak azoknak az adatoknak a kezeléséről rendelkezik, amit az SP Oldal vagy a többi, SP Platform által szolgáltatott Közösségi Oldal kezel, hacsak külön másképp nem jelölik.

 
FELHASZNÁLÓI PROFILOK ÉS NYILVÁNOS MEGOSZTÁSOK

A Közösségi Oldalak közösségi-hálózati jellege miatt a Felhasználók bizonyos személyes adatai és megosztásai automatikusan nyilvánosan megjelenhetnek a Közösségi Oldalon a Felhasználó profiljának részeként. Ez az Adatvédelmi szabályzat nem vonatkozik azokra az adatokra, amit a Felhasználó a profiloldalán nyilvánosságra hoz vagy a profiloldala részeként megoszt.

A Felhasználók profiloldala alapértelmezetten úgy épül fel, hogy megjelenítse a Felhasználó olyan adatait, mint a Közösségi Oldali felhasználóneve (ami egy egyedi név a Közösségi Oldalon belül), egy avatarképet, a felhasználó korát, nemét, tartózkodási helyét (város/tagállam/ország), ismerőseit, a közösségeket, amikhez a Felhasználó csatlakozott, a közelmúlt felhasználói aktivitását a Hírfolyamban (az SP Hírfolyam egy dinamikus, személyre szabható, vegyes médiatartalmú lista), és amennyiben a Felhasználó megadja ezeket, olyan opcionális adatokat, mint például a Felhasználó mottója, státusza, kapcsolati státusza, foglalkozása, érdeklődési körei (zene, filmet, stb.). Az SP lehetővé teszi, hogy a Felhasználók láthassanak egy jelentést arról, ha más Felhasználók meglátogatták a profiloldalukat. A profiloldalak nyilvánosak (hacsak nem állítja át a Felhasználó nem nyilvánossá), és a Közösségi Oldalakra történő megosztás is nyilvános, így indexelhetővé válnak harmadik félhez tartozó keresőmotorok számára és megjelenhetnek harmadik fél weboldalain keresési eredményként.

A Felhasználók számára biztosítjuk, hogy a nyilvános profiljuk hozzáférési szintjét szabályozzák és hogy az alábbi módon korlátozzák azt, hogy a személyes adataik mekkora része jelenik meg automatikusan:

- A Felhasználók teljesen eltávolíthatják a nyilvános Felhasználói Profiljuk bizonyos részeit azáltal, hogy a "Rólam" modult vagy más modulokat eltávolítják.

Fontos figyelmeztetés: Attól függetlenül, hogy a Felhasználó mely profil-modult távolította el a nyilvános nézetből, a Felhasználó avatarképe, felhasználóneve, tartózkodási helye és neme megjelenhet nyilvánosan, (i) mint keresési eredmény, ha egy másik felhasználó közösségi keresést indít egyező kritériummal (pl.: tartózkodási hely, nem, kor), vagy (ii) a Közösségi Oldal azon részein, ami avatarképeket jelenít meg, például a legaktívabb Felhasználókat, a legújabb Felhasználókat, a legnépszerűbb Felhasználókat megjelenítő oldalakon.

- A Felhasználók eldönthetik, hogy az oldalukon megosztott üzenetek automatikusan megjelenjenek-e, vagy csak a Felhasználó jóváhagyása után.

- A Felhasználók törölhetik a Felhasználói oldalukra érkező hozzászólásokat. Az oldal szerkesztői fenntartják a jogot, hogy saját hatáskörükben eltávolítsák bármelyik hozzászólást vagy más megosztást (akár a Felhasználótól, akár mástól származik).

- A Felhasználók meghatározhatják, hogy a Felhasználó által létrehozott megosztás mikor jelenjen meg nyilvánosan vagy nem-nyilvánosan (például csak a Felhasználó ismerőseinek)

Annak ismeretében, hogy más emberek is láthatják a személyes adatait valamint a megosztásait, kérjük, hogy elővigyázatosan osszon meg adatokat az SP profilján vagy a Közösségi Oldal más részén. Amikor a Felhasználói nevét kiválasztja a Közösségi Oldalra, amihez csatlakozik, ajánljuk, hogy ne a valódi nevét használja. Ezen felül kérjük, hogy más ember valódi nevét se használja Felhasználói névként.

Nem lehet tudni, hogy ki fog hozzáférni és mire fogja felhasználni a személyes adatait. Az oldal üzemeltetője semmilyen formában nem felelős az oldalon a Felhasználó(k) által megosztott adatok pontosságáért, felhasználásáért vagy az azokkal való visszaélésért. Kérjük, olvassa el a Felhasználói szabályzatot a nyilvános megosztásokkal kapcsolatos megszorításaink megismeréséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy fenntartjuk a jogot, hogy a Közösségi Oldal bizonyos vagy összes összetevőjének hozzáférését korlátozzuk.

 
SZEMÉLYES ADATOK FELHASZNÁLÁSA ÉS KEZELÉSE

Személyes adatok alatt olyan adatokat értünk, mint a teljes név, pontos cím, telefonszám, blog vagy más személyes weboldal címe, születési dátum, e-mail cím vagy bármely más adat, ami alapján valaki a Felhasználót azonosítani tudja vagy kapcsolatba tud vele lépni. Az oldal üzemeltetői akkor kezelik a Felhasználó adatait, ha ezt az SP oldalon vagy a többi Közösségi Oldal azon részén, amit az SP Platform üzemeltet, a Felhasználó megadja, beleértve a regisztrációt, a Közösségi Oldalakhoz való csatlakozást, a szolgáltatások vagy az oldalon folytatható bármely tevékenységéhez történő regisztrációt a Közösségi Oldalon belül, vagy ha részt vesz promóciókban, mint például sorsolásos játékon vagy versenyeken, vagy bármilyen más aktivitást, tranzakciót vagy információcserét.

Az oldal üzemeltetői kérhetnek a Felhasználóktól demográfiai adatokat vagy az érdeklődési köreivel, hobbijaival vagy preferenciáival stb. kapcsolatos információt. Ha ezeket az információkat a Felhasználó személyes adataival együtt kezeljük, akkor ezeket is Személyes adatoknak tekintjük. Ezen felül a jelenlegi és jövőbeli szolgáltatások részeként bármikor ajánlhatunk olyan szolgáltatásokat, amelyek további regisztrációt vagy más személyes adatok megadását igénylik, beleértve ebbe a bankkártya szám megadását, vagy bizonyos részvételi díj megfizetéséhez köthetjük a Közösségi Oldal bizonyos részeihez való hozzáférést. A Felhasználó dönthet úgy, hogy nem adja meg ezeket az információkat, de akkor lehetséges, hogy nem fog tudni hozzáférni a Közösségi Oldal bizonyos részeihez vagy részt venni a Közösségi Oldal bizonyos szolgáltatásaiban.

Előfordulhat, hogy az SP harmadik fél weboldaláról kapja meg a Felhasználó személyes adatait, hogy azon a harmadik fél által üzemeltetett oldalon nyújtsa szolgáltatásait. Olyan körülmények is előállhatnak, amikor más forrásból kapja meg a Felhasználó személyes adatait és kombinálja azokkal az adatokkal, amiket a Közösségi Oldalon keresztül gyűjtött. Ezekben az esetekben az SP ezen Adatkezelési szabályzat szerint fogja kezelni a személyes adatokat.

A Felhasználóktól kapott adatokat, beleértve ebbe a Személyes adatokat, arra használhatjuk, hogy az SP Platformhoz eljuttassuk, és hogy a Közösségi Oldalakat személyre szabhassuk, beleértve azon tartalmak és a hirdetések személyre szabását, amit a Felhasználó a Közösségi Oldalakon lát. A Felhasználók Személyes adatait belső célokra is felhasználhatjuk, vagy olyan más célokra, amiket a Személyes adatok megadásakor feltüntetünk. A Felhasználókkal kapcsolatba léphetünk a Közösségi Oldalak használatával kapcsolatos bármilyen probléma vagy kérdés esetén, vagy értesíthetjük, ha megváltozik az Adatkezelési nyilatkozat, a Felhasználói szabályzat vagy bármely más szabály, mely a Közösségi Oldalak felhasználását illeti.

A személyes adatokat, beleértve az e-mail címet, felhasználhatjuk arra, hogy a Közösségi Oldalakkal kapcsolatos értesítéseket küldjünk, például amikor egy másik Felhasználó ismerősnek jelöli a Felhasználót, amikor valaki hozzászól a Felhasználó profiljához vagy amikor valaki kapcsolatba próbál lépni vele a Közösségi Oldalon keresztül.

Ezen felül, ha a Felhasználó csatlakozik egy Közösségi Oldalhoz, a Személyes adatait és a profilján található más információkat felhasználhatjuk (a személy azonosítása nélkül) arra, hogy a Közösségi Oldalról statisztikákat készítsünk, például, hogy a Közösségi Oldalon hány felhasználó szeret egy zenei műfajt vagy mennyire élvez egy bizonyos terméket vagy szolgáltatást, vagy hogy a hirdetéseket és egyéb ajánlatokat személyre szabhassuk.

Ha a Felhasználó más személy személyes adatait megosztja az oldal üzemeltetőivel (például, egy cikk e-mailben való elküldésekor), vagy ha más személy osztja meg egy Felhasználó adatait, ezeket a személyes adatokat nem fogjuk más e-mail kommunikációra használni, csak arra, amit az e-mailcím megadásakor feltüntettünk.

 
SZÜLŐKNEK A GYERMEKEK SZEMÉLYES ADATAIRÓL

Az SP oldal és SP Platform nem 14 éven aluli gyermekek számára készült, így szándékosan nem kezeljük 14 évnél fiatalabb gyermekek személyes adatait. A 14 évesnél fiatalabb felhasználókat arra kérjük, ne küldjenek magukról adatokat. Ha az üzemeltetők tudomására jut, hogy 14 évesnél fiatalabb (vagy a megjelölt minimális korhatárnál fiatalabb) személy Személyes adatokat adott meg, törölni fogjuk a személyes adatait.

 
A NEM SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE

Amikor a Felhasználó ellátogat az SP oldalra, vagy azon Közösségi Oldalak részére, melyeket az SP Platform szolgáltat, a szervereink automatikusan a weboldal használatával kapcsolatos adatokat gyűjtenek. A weboldal használatával kapcsolatos adatok olyan adatok, melyek nem teszik lehetővé a látogatók azonosítását, így például az, hogy a látogatók hogyan használják az oldalt vagy hogy az SP Oldalnak vagy az SP Platform által szolgáltatott Közösségi Oldalak melyik részeit látogatják. Ebbe beletartozik az egyes weboldalak látogatóinak száma, a látogatások gyakorisága, a látogatások időtartama, a látogató által használt böngésző fajtája (pl.: Internet Explorer, Firefox), a látogató által használt operációs rendszer (pl.: Windows XP, Mac OS), a látogatók internetszolgáltatóinak domain neve (pl.: Ameican Online, Earthlink), valamint bizonyos más adatok (pl.: IP cím és kattintási adatok (clickstream data)). Az IP-cím egy szám, amit automatikusan megkap a felhasználó számítógépe, ha csatlakozik az internetre, és ezt a számot a szervereink arra használják, hogy azonosítsák a helyet, ahová a Felhasználó által kért adatokat küldeni kell. Amikor a látogató az SP oldal vagy a Közösségi oldalak az SP Platform által szolgáltatott részeiről tölt be egy oldalt, a szervereink feljegyzik a látogató IP-címét. Az IP-címeket több dologra is felhasználhatjuk, így például rendszeradminisztrációra, hogy összesített adatokat szolgáltassunk az üzleti partnereinek, vagy a Közösségi oldalak használatának auditálásához. A látogatók IP-címét, internethasználattal kapcsolatos adatait és egyéb nem személyes adatait társíthatjuk azokkal a személyes adatokkal, amelyeket a Közösségi oldalakon megadott a Felhasználó. Fenntartjuk a jogot, hogy személyes azonosításra alkalmatlan adatokat megosszunk harmadik féllel a felhasználóinkról, így például a weboldal használatával kapcsolatos statisztikákat.

 

SÜTIK (COOKIES)

A Közösségi Oldalak felhasználói élményének fokozása érdekében használhatunk úgynevezett sütiket (cookies). A sütik olyan kis adatfájlok, melyeket a Közösségi oldalra látogatók számítógépeinek böngészőjében helyezünk el. Sütiket többféle célra használhatunk, például felhasználói szokások és a hirdetési hatékonyság megállapítására, a hirdetések kiszolgálására, a többszörös válaszok és regisztrációk korlátozására, a Közösségi oldalakon való navigáció könnyítésére, és az ellenőrzések vagy szűrési folyamatok részeként. A sütik automatikusan azonosítják a látogatók böngészőit, amikor a Közösségi oldalra látogatnak. Továbbá, a sütik segítségével vizsgálhatjuk, hogy a Közösségi oldalakat a Felhasználók hogyan és mikor használják, és megállapíthatjuk, hogy az oldalak melyik részei népszerűek és melyek nem. Ezen felül a sütik elfogadása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy - többek közt - személyre szabják a Közösségi oldalak felhasználói élményét. Ha a sütik használatát nem akarja a látogató engedélyezni, ezt úgy teheti meg, hogy a böngészőjében letiltja a sütik használatát. Azonban felhívjuk a látogatók figyelmét, hogy a sütik tiltásával a Közösségi oldalak bizonyos részei nem elfogadható felhasználói élményt fognak nyújtani.

 
A WEB FIGYELŐK (WEB BEACONS) ÉS HASONLÓ TECHNOLÓGIÁK

A Közösségi oldalak és az e-mail üzeneteink tartalmazhatnak kis grafikus elemeket, melyeket web figyelőknek (web beacons) vagy időnként "web bug"-nak vagy "clear gif"-nek is neveznek, és amelyek a létrehozóiknak lehetőséget adnak arra, hogy korlátozott mennyiségű adatot gyűjtsenek a weboldal vagy az e-mail megtekintőjéről (például a web figyelőt letöltő böngésző típusa, azon számítógép IP-címe, ahová letöltötték, a web figyelő megtekintésének időpontja, valamint annak az oldalnak az URL-je, ahonnan a web figyelő származik). A web figyelők általában nagyon kicsik (általában 1x1 pixelesek) és a felhasználó számára láthatatlanok, de általánosságban minden olyan digitális kép, amelyet egy weboldal vagy egy e-mail üzenet részeként megtekintünk (pl.: hirdetés vagy HTML tartalom), viselkedhet web figyelőként. A web figyelőket vagy hasonló technológiákat több célra is felhasználhatunk, például (de nem kizárólag), hogy a web oldalainkon a látogatók számát mérjük, vagy hogy megállapítsuk, hogy a Közösségi oldalakon belül a felhasználók mely oldalakat látogatják meg, valamint web figyelőket elhelyezhetünk az e-mail üzeneteinkbe is, hogy megtudhassuk, hány általunk küldött e-mailt (vagy bizonyos cikkeket, linkeket) nyitottak meg valójában a címzettek.

 
HARMADIK SZEMÉLYEK: HIREDETŐK, TARTALOMSZOLGÁLTATÓK ÉS SZOLGÁLTATÓK

A Közösségi oldalakon bizonyos tartalmakat, beleértve ebbe a hirdetéseket is, harmadik személyek szolgáltatják. Ezek a harmadik személyek saját sütijeiket és web figyelőiket használhatják, hogy a felhasználók preferenciáit azonosítsák, hogy megállapítsák, hogy a felhasználónak volt-e már kapcsolata az adott harmadik személyekkel, és hogy melyik web oldalon jelent meg a harmadik fél hirdetése és hogy a hirdetésre rákattintott-e a felhasználó.

A tartalomszolgáltatók vagy szolgáltatók arra használhatják a sütiket, hogy megtudják, hányszor látták a felhasználók a tartalmukat vagy hányszor használták a szolgáltatásukat. A harmadik személyek által használt sütikhez és web figyelőkhöz nincsen hozzáférésünk. Ezek az adatok segítik a hirdető partnereinket, hogy a célzott hirdetéseket biztosítsanak oldalainkra, melyekről azt gondolják, hogy a felhasználók felé a legrelevánsabbak lesznek. A harmadik személyek süti használatára a saját adatvédelmi szabályzatuk vonatkozik, ami eltérhet ettől az Adatvédelmi szabályzattól. A harmadik személyek által használt technológiákat, az általuk gyűjtött adatokat és azok felhasználását nem felügyeljük. Nincsen hozzáférésünk a harmadik felek által használt sütikhez.

Bizonyos harmadik személyű hirdetők felajánlhatják, hogy az általuk használt sütiket a felhasználók letiltsák, amikor ők szolgáltatnak hirdetéseket számukra. További információért látogasson el az alábbi linkre: http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp.

 
ADATTOVÁBBÍTÁS HARMADIK SZEMÉLYEK FELÉ

Harmadik személyeknek nem továbbítjuk a felhasználók Személyes adatait direkt marketing céljából csak ha a felhasználó előzetesen beleegyezik az adattovábbításba. Ha a felhasználó beleegyezik abba, hogy harmadik féltől kommunikációt fogad, az adatokra a harmadik személyek adatkezelési szabályzata vonatkozik. Így, ha a későbbiekben a felhasználó úgy dönt, hogy nem akarja, hogy a harmadik személyek használják az adatait, ez ügyben a harmadik személyekhez kell közvetlenül fordulni. Ha a felhasználó SP felhasználóvá válik (akár az SP Oldalon való regisztrációval, akár más Közösségi Oldalon keresztül) és csatlakozik egy másik Közösségi Oldalon egy közösséghez, azzal a felhasználó azt kéri, hogy az SP regisztrációkor megadott adatait megosszuk a másik Közösségi Oldallal hogy azon az oldalon is regisztrálni tudjon.

A nem személyes adatok egy részét és az aggregált felhasználói adatokat megoszthatjuk harmadik személyekkel (pl.: weboldalak, hirdetők és már tartalomszolgáltatói és szolgáltatói partnerek).

Ezen felül a felhasználók Személyes adatait megoszthatjuk harmadik személyekkel az alábbi esetekben:

- Működtetési szolgáltatókkal. Alkalmazhatunk más cégeket és egyéneket azért, hogy bizonyos feladatokat ellássanak a részünkre, például a Közösségi Oldalak szolgáltatásainak és funkcióinak fenntartására és más szolgáltatások elvégzésére. Például (de nem kizárólag), kommunikáció folytatása a nevünkben, adatelemzés, marketing asszisztencia és közönségszolgálat, stb. Ezek a harmadik személyek hozzáférhetnek a Közösségi oldal felhasználóinak Személyes adataihoz, hogy ezeket a szolgáltatások nyújtani tudják.

- Külső harmadik személyekkel. A felhasználók Személyes adatait megoszthatjuk más, külső harmadik személyekkel a következő esetekben:

- A felhasználókról adatokat - ebbe beleértve a Személyes adatokat is - továbbíthatjuk jogi eljárások esetén, kormányszervezetek felszólítására vagy hogy igazoljuk és megerősítsük a Közösségi Oldalakon érvényes szabályokat, jogszabályokat.

- Felhasználhatjuk a felhasználók azonosítására az IP-címüket együttműködve az internetszolgáltatókkal vagy a rendészeti szervekkel, valamint megoszthatunk felhasználói és más adatokat, amikor azt szükségesnek látjuk a jogi felelősségünk csökkentése érdekében vagy hogy védjük és érvényre juttassuk a Közösségi Oldalak, a Felhasználók, a látogatók vagy más személyek jogait, érdekeit és biztonságát.

- Ha szabad belátásunk szerint úgy véljük, hogy az adatok megosztása szükséges vagy helyénvaló annak érdekében, hogy kivizsgáljunk vagy megoldjunk felmerülő problémákat, hogy megvédjük üzleti tevékenységünket és vagyontárgyainkat és/vagy hogy megalapozzuk vagy gyakoroljuk törvényes jogainkat vagy megvédjük érdekeinket, vagy

- A minket vagy társvállalatainkat érintő: csőd, egyesülés, összeolvadás, felvásárlás, strukturális átalakulás, irányítás átadás, együttműködés, alapvető vállalati változás vagy más üzleti változás esetén.

- Sorsolásos játék, vetélkedő vagy promóció esetén. Ha a felhasználó sorsolásos játékban, vetélkedőben vagy promócióban vesz részt, a jogszabályokban előírt módon a Személyes adatait közzé lehet tenni, például egy nyertes listán. Továbbá sorsolásos játékban, vetélkedőben vagy promócióban való részvétel esetén kérhetjük, hogy a Felhasználó egyezzen bele a Személyes adatainak vagy más adatainak hirdetési anyagokban való felhasználásába. Ezen felül ajánlhatunk olyan sorsolásos játékot, vetélkedőt vagy promóciót, melyet részben vagy egészében harmadik személyek szponzorálnak. Ha a promóció regisztrációs oldalán ez fel van tüntetve, ezek a harmadik személyek hozzáférhetnek azokhoz a Személyes adatokhoz, melyeket azon promóció számára a felhasználó benyújt. A harmadik személyek adatfelhasználására nincsen befolyásunk és a harmadik személyekre nem vonatkozik ez az Adatkezelési szabályzat.

 
LINKEK

Az SP oldal és a többi Közösségi Oldal azon részei, melyeket az SP platform üzemeltet, tartalmazhatnak linkeket, melyek másik weboldalakra mutatnak, és amely oldalak eltérő adatvédelmi gyakorlatot folytatnak. A felhasználókat olyan linkeken keresztül is más weboldalakra vagy online tartalomra irányíthatják át, ami az ellenőrzésünkön kívül esik. Ezek a weboldalak saját sütijeikkel dolgozhatnak, adatot gyűjthetnek és/vagy saját adatvédelmi szabályzatuk lehet. Ez az Adatvédelmi szabályzat csak az általunk az SP Oldalon (és a többi Közösségi Oldal azon részein, melyeket az SP Platform üzemeltet) gyűjtött adatokra vonatkozik, ezért kérünk minden felhasználót hogy minden olyan oldal Adatvédelmi szabályzatát ismerje meg, amit meglátogat.

 

BIZTONSÁG

Ésszerű erőfeszítéseket teszünk arra, hogy biztonságban tartsuk és bizalmasan kezeljük a felhasználók Személyes adatait. Ennek ellenére semmilyen az Interneten történő adatátvitel nem 100%-ig biztonságos, és mint minden más weboldal esetében, itt is igaz, hogy harmadik személyek törvénytelenül hozzáférhetnek nem biztonságos csatornán keresztül folyó adatátvitelekhez vagy magán kommunikációhoz. Ennek eredményeként nem tudjuk garantálni vagy jótállni a felénk kommunikált adatok biztonságáért, és nem vagyunk felelősek a Személyes adatok ellopásáért, megsemmisülésért vagy nem szándékos továbbításáért.

 
A SZEMÉLYES ADATOK FELÜLVIZSGÁLATA VAGY FRISSÍTÉSE

Általánosságban a Felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy felülvizsgálják vagy frissítsék adataikat, melyeket az SP kezel. A ténybeli tévedéseket is ki lehet javítani, de olyan Személyes adatok esetében, melyek szükségesek a felhasználói alkalmasság megállapítására (mint például a születési dátum vagy életkor), az adatokat nem lehet törölni vagy megváltoztatni. Az SP által gyűjtött Személyes adatok felülvizsgálatához, frissítéséhez vagy törléséhez, kérjük a bejelentkezés után kattintson a Több menüpont Fiók pontjára. Ugyanitt felfüggeszteni is lehet az SP felhasználói fiókot. Ha a felhasználó deaktiválja, vagy az SP megszünteti az SP felhasználói fiókját, a felhasználó nyilvános profilja eltávolításra kerül a Közösségi Oldalakról, és az SP fenntartja a jogot, hogy a felhasználók személyes adatait megőrizze vagy törölje az adatbázisában az Adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően.

 
ADATHALÁSZAT (PHISHING)

Az adathalászat kísérlet arra, hogy a vásárlók személyazonosságát és bankszámlaadatait ellopják és kihasználják. Az adathalászok hamisított e-mailek üzenetekkel próbálják a hamisított weboldalakra csalni a vásárlókat, melyeket arra terveztek, hogy a látogatóktól kicsalják Személyes adataikat, mint például bank- vagy hitelkártyaszám, felhasználói név, jelszó és társadalombiztosítási szám. MI SOHASEM KÜLDÜNK OLYAN E-MAIL ÜZENETEKET, AMIBEN KÉNYES SZEMÉLYES ADATOK VAGY FELHASZNÁLÓI NEVEK ÉS JELSZAVAK MEGADÁSÁT VAGY MEGERŐSÍTÉSÉT KÉRJÜK! Ha ilyen csalási kísérlettel találkozik az e-mail üzenetei között, kérjük, ne válaszoljon rá! Velünk a webmester@ mtvne.com (MTV), illetve a webmester@vivatv.hu (VIVA) címen tud kapcsolatba lépni.

 
AZ ADATVÉDELMI NYILATKOZAT VÁLTOZÁSAI

Fenntartjuk a jogot, hogy ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot bármikor átdolgozzuk. Ennek ellenére a felhasználók Személyes adatait a regisztrációkor érvényben lévő Adatvédelmi szabályzattal megegyező módon fogjuk kezelni, hacsaknem a felhasználó elfogadja az új vagy átdolgozott Adatvédelmi nyilatkozatot. Kérjük, hogy gyakran térjen vissza az Adatvédelmi nyilatkozatra a frissítések megtekintéséhez. Az Adatvédelmi szabályzat változásairól belátásunk szerint e-mailben értesíthetjük a felhasználókat.

 
KÉRDÉSEK

Ha kérdése merül fel az Adatvédelmi nyilatkozattal kapcsolatban vagy nem érti a nyilatkozat bármely részét, mely a Felhasználók személyes azonosításra alkalmas adatainak megosztásával, felhasználásával vagy kezelésével foglalkozik, kapcsolatba léphet velünk a webmester@mtvne.com (MTV), illetve a webmester@vivatv.hu (VIVA) címen.

 
A TOVÁBBÍTÁS ENGEDÉLYEZÉSE

Az SP az Amerikai Egyesült Államokban működik és az SP Oldal (és a többi Közösségi Oldal azon részei, melyeket az SP Platform üzemeltet) az Egyesült Államok joghatósága alá tartozik. Felhívjuk a felhasználók figyelmét, hogy a Közösségi Oldalak használata érdekében a Felhasználó által megadott vagy általunk megszerzett Személyes adatokat az Egyesült Államokba továbbítjuk és az Egyesült Államok törvényei érvényesek rá. A Személyes adatok megadásával és/vagy a Közösségi Oldalak használatával a felhasználó beleegyezik, hogy a Személyes adatok kezelése, tárolása és feldolgozása az Egyesült Államokban történik. Ennek eredményeképpen a Felhasználók lemondanak minden olyan követelésükről, melyek bármely más ország törvényei vagy jogszabályai alapján merülnek fel. A Közösségi Oldalak minden felhasználója köteles valós, aktuális, teljes és pontos Személyes adatokat megadni.

Tájékoztatjuk, hogy személyes adatai továbbításra kerülhetnek cégcsoportunkhoz tartozó vállalatok részére az Egyesült Államokba, amelyek ezen adatokat kezelhetik. Ezen vállalatok megfelelnek az USA és az EU közös „Safe Harbor” irányelvének. A fenti vállalatok adatvédelmi gyakorlatával kapcsolatos részletekért tekintse meg a Safe Harbor Adatvédelmi Irányelvet a oldalon.

Ezt az Adatkezelési nyilatkozatot utoljára 2012. szeptember 17-én módosították és azonnal hatályba lépett.

Copyright © 2011 MTV Networks, a Viacom International cégcsoport tagja

Minden jog fenntartva.